Коментар от него дойде и за протеста пред турското посолство

...
Коментар от него дойде и за протеста пред турското посолство
Коментари Харесай

Лорер, ПП: Искаме да разделим персоналните отношения от политическите

Коментар от него пристигна и за митинга пред турското посолство в София. „ Изглежда, че градусът се повишава преди втория тур на изборите. Днес външно министерство излезе със известие, че е имало интервенция на турски публични представители на властта в предизборна пропаганда - нещо, което е неприемливо. Важно е нашите съграждани в Турция да могат да упражнят правото си на глас, само че е значимо и турската страна да не се намесва в този развой. Протестите пред посолството са оправдани, само че дано бъдат мирни - да изразят своята позиция без насилие”, прикани представителят на „ Продължаваме Промяната”.

Относно отпадналите ограничавания за гласоподаване в Турция, Лорер сподели: „ Това, което ние сме забелязали, е, че обезпечаването на честността на вота е най-хубавото лекарство против приемането на разнообразни резултати. В дълготраен проект на нас ни се коства, че монополът на Движение за права и свободи върху вота в Турция ще се промени. Защото израства едно ново потомство, което схваща и вижда ролята на Движение за права и свободи, която е била много деградивна и деструктивна в нашето общество тук. Тези хора, най-вероятно, ще стартират да трансформират своите привички и в дълготраен проект вотът от Турция ще се трансформира. В кратковременен - нашата съществена задача е да предотвратим интервенция в него, както и предизборни манипулации”, изясни той.

Дали е нужна смяна в Изборния кодекс, Лорер уточни, че би трябвало да се разиска на съдружните договаряния идната седмица.

Той разяснява дали може да се откри бързо решение по тематиката със Северна Македония. „ Бързо и елементарно решение на комплицирани проблеми няма, само че можем бързо и елементарно да стартираме дружно да търсим решение, което е първата стъпка към намирането на такова. За нас е извънредно значимо да отворим един спомагателен път към договаряния с Македония. Не единствено историческият, само че и икономическият. Колкото по-близо са двата народа и обменът сред тях е по-голям, толкоз по-близо ще се усещаме един различен и ще стартираме да преодоляваме различията”, сподели Лорер.

Ако стане външен министър, той уточни, че не би икономизирал външната политика. „ Със сигурност ще развиваме икономическите връзки с нашите съседи, които са закърнели в последното десетилетие”, посочи още Лорер.

Представителят на „ Продължаваме Промяната” изясни, че първият приоритет за партията е България и благоденствието на народа. „ Нашият фокус ще бъде първо върху създаване на една постоянна коалиция, която да може да работи по целите на България, в това число и намиране на решения с Република Северна Македония”, съобщи той.

На въпрос има ли авариен вид Политическа партия за министър председател, с изключение на Кирил Петков, той отговори: „ Да понижим градуса на напрежението върху номинациите за съответни имена. За нас са значими политиките на идващото държавно управление. Всички имена, които са се завъртели, са наши първични хрумвания. Всички те ще бъдат разисквани на масата с съдружните ни партньори”, разясни Лорер.

Затова дали Политическа партия биха приели Любомир Каримански от Има Такъв Народ за министър на стопанската система Лорер изясни: „ Той, дружно с други хора от Има Такъв Народ, бяха измежду тези, които имаха лични нападки против нашия тим още по време на служебното правителство”, съобщи той и добави, че от „ Продължаваме Промяната” държат да запазят професионалния звук, когато се касае до бъдещето на България. „ Искаме да разделим персоналните връзки от политическите такива. Възможно е да обсъдим неговата кандидатура”, посочи Лорер.

Информацията, че на Корнелия Нинова е препоръчано да оглави Народното събрание, а Кристиян Вигенин Външно министерство - за нея изясни, че не е чувал такава и не би могъл да я разисква.

Лорер изясни, че сега се изследват разновидности по отношение на промяната на основния прокурор. „ Въпросът не е елементарен, това е комплицирана процедура и търсим кой би бил най-бързият метод, по който това да се случи”, посочи той.

Той бе безапелационен, че от ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да се търси поддръжка. „ ГЕРБ участваха в корупционния модел, който докара България докъдето сме сега, а Движение за права и свободи имат членове, глобени по „ Магнитски”, приключи представителят на Политическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР