Коментар на Владислав Панев, депутат от квотата на , популярен

...
Коментар на Владислав Панев, депутат от квотата на , популярен
Коментари Харесай

Владислав Панев, ДБ: Компаниите на Ковачки дължат над 160 млн. лева за осигуровки

Коментар на Владислав Панев, народен представител от квотата на, известен икономист, екоактивист и съпредседател на " Зелено Движение ". Той бе избиран в съставите на три поредни Народни събрания - 45, 46 и 47-то. Също по този начин преди този момент беше общински консултант от представителството на същата политическа мощ.

Вчера Ковачки събра служащите си на митинг пред Министерство на околната среда и водите против затварянето на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” в Димитровград. Те естествено са в правото си да желаят опазване на работните си места. Но виновността за загубата им не е в министерството, а в това, че притежателят не влага в екология. В същото време Топлоелектрическа централа работят на макс, поради високите цени на тока.

Аз също имам забележки към министерството на екологията.

Че „ Брикел ” в Гълъбово още не е спрян наложително. Снимката е от началото на май.



От една седмица предприятието излезе в ремонт и " въздухът е чист, няма прахуляк и миризми, децата играят на двора ". Това ми пишат хората от там и се надяват Топлоелектрическа централа изобщо и да не отвори. Убедени са, че служащите не са на митинг по лична воля. Принудени са да отидат, в това число със закани. Така преди години Пеевски изсипваше хора от „ Булгартабак ” в София и по-късно ги уволни.

Помните, че преди месец отговори на мое запитване, че фирмите на Ковачки, в това число „ Марица 3 „ и „ Брикел ”, дължат над 160 млн. лв. за осигуровки.

Тези дни чакам отговор и какви дейности подхваща министерството на финансите за събиране на тези вземания.

Специално Топлоелектрическа централа на Ковачки цапат непропорционално, а работата им няма никакво отношение към цената на тока. Нещо повече, някои от тях са субсидирани от страната, ужким поради високоефективно комбинирано произвеждане. Така че закриване няма да увеличи цената, а за всички нас е по-евтино да покрием заплатите на работещите там за известно време, в сравнение с жителите в засегнатите региони да страдат.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР