Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''Няма да е

...
Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''Няма да е
Коментари Харесай

Управляващите в Германия активираха либералната тълпа с прайд-знамената на протест срещу опозицията. Познато, нали?

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно''

Няма да е „ демократична общественост “, в случай че не провежда манифестация в поддръжка на властта, която да показа като митинг... против опозицията. Смяхме се, когато го сториха нашите „ положителни сили “, смеем се и в този момент на фрагментите от Германия, озовала се по всеобщо мнение в каскада от рецесии.

Рейтингът на канцлера Олаф Шолц и ръководещата коалиция се срутва като песъчлив палат - единствено преди месец социологически данни демонстрираха, че едвам 17 % са удовлетворени от държавното управление. Мнозина още помнят и меко казано наглите реплики на външния министър от зелената част на немската ръководеща „ сглобка “ Аналена Бербок, че „ няма значение какво мислят немските гласоподаватели “ във връзка с геополитическите маневри на кабинета.

Натрупаха се съществени стопански проблеми, бизнес банкрути и на този декор властта реши да вбеси фермерите, страдащи така и така от фрапантното повишение на индустриалните разноски, като ги накаже с унищожаване на горивна дотация, настояща в бранша от доста десетилетия. Това преля чашата на търпението им и те се качиха на тракторите за всеобщ митинг против тази власт. Власт, сложила прехраната им, както и цялото земеделие, в заплаха.

И ето тук към този момент се задействаха положителните остарели номера на обичаната ни „ демократична общественост “. Щом фермерите могат да излязат против държавното управление, за какво градските деятели, НПО-кошерите и всякаква офисна преносим компютър фауна да не изкрещи против... опозицията. Говорим за онази порода хора, която явно счита, че храната идва от супермаркета, а не отива там откакто е създадена от същите тези все по-медийно обругавани земеделци.

И по този начин, трябваше заслужен мотив, с цел да се задейства демократичната навалица с прайд-знамената. Като под заслужен имаме поради неспособно скърпен и искрено агитационен. Изтекъл някакъв отчет за среща на някои от опозиционните политици в „ Алтернатива за Германия “, където се обсъждала депортация на неинтегрирани чужденци в „ подобаваща африканска страна “.

Всъщност, сходен проект имаше и властта във Англия, около потресаващия напор от противозаконни мигранти, само че той бе осуетен от истерична медийна акция и добре познатите ни интернационалните съдилища.

Но тук в този момент даже не приказваме за публична политика на „ Алтернатива за Германия “. Те даже се дистанцираха от информацията в отчета, само че към този момент беше късно.

Красивите площади в немските градове се извършиха с шума на пискливи протестъри. Те естествено развяха ЛГБТ флагове и на моменти изглеждаше, че ставаме очевидци на тържествена манифестация в някаква измислена страна, чийто формален байрак е този на дъгата.

Не тъкмо Германия, а нещо като Прайдмания. Пълно беше, несъмнено, и с плакати против нацизма, чийто фантом бе свикан от „ демократичната общественост “, с цел да плаши електората. Към момента „ Алтернатива за Германия “ са втори в националните социологически изследвания и първи в източните елементи на страната. Имат повече поддръжка от всяка една партия в ръководещата коалиция. Или казано на „ цивилен език “ - да се ударят.

На манифестацията, пардон митинга, слязоха канцлера Олаф Шолц и упоменатото към този момент зелено острие на външната политика на страната Аналена Бербок.

Звучи ни познато, нали. Власт, която се гмурка в превъзбудените маси, с цел да стачкува с тях против..., да, тъкмо по този начин, против опозицията. Демонстрациите минават под надпис за „ отбрана на демокрацията “. Или преведено от демократичен език - за възбрана на опозицията.

В публичното пространство към този момент свободно се приказва за крайни ограничения против „ Алтернатива за Германия “. Също познато, нали? Били опасност за демокрацията. Както беше - а евентуално скоро още веднъж ще бъде - и Доналд Тръмп в Съединени американски щати. Няма да забравим умилителните рефрени на огромните американски корпоративни медии вид „ Демокрацията умира в мрак “. Под този слоган те фактически спуснаха мрак над истината и осветиха жарко цялостен пакет от откровени неистини.

Сега пиесата се играе в Европа. Номерата са ясни. Четем за уредниците на митинга, привлякъл на своя страна властта. Или противоположното, вие преценете.

Отново постоянно срещани съчетания - „ групи от гражданското общество “, пишат мъгляво мейнстрийм медиите. Ето това е то „ гражданско общество “ - дружно с властта против опозицията. И то власт, която потвърдено смъкна стандарта на живот, взе ощетяващи междинната класа решения и постави на мушката си един от най-важните, производителни и основни за националната сигурност на всяка сериозна страна браншове - земеделието.

С други думи държавното управление си заслужи прегръдката на „ гражданското общество “ - тази еластична ключова дума на радикалния активизъм за разнищване и разплитане на цивилизационна тъкан. Сред уредниците на манифестацията виждаме групи с публични имена като „ Заедно против дясното “ и „ Да живее демокрацията “. Браво на тези жители.

Някой пропагандатор на рискова дезинформация би рекъл, че по-добре да се прекръстят на „ Заедно против демокрацията “ и „ Да не живее дясното “. Или каквото и да е било друго политическо направление, неслучило да се обагри с влиятелното утвърждение на професионалните площадни стачкуващи с цветните коси и флагове.

Свидетели на разнообразни митинги на властта, маскирани като митинги, цинично присвиват очи и отронват сочни пожелания по адрес на сходни пошли пиески.

Медиите също имат голяма заслуга за редактирането на държавната проява като смел обществен напор на свободна либералност и гражданственост. И българските преводачи на режимна агитация пуснаха значителни материали за „ митингите против крайнодесния екстремизъм “.

Истината е апендикс за унищожаване, а обстоятелствата - обелка за изхвърляне. Годината се обрисува да е напрегната като струна за настръхналото „ гражданско НПО-общество “ из целия Запад.

Да се подготвим за още митинги и протестърски пируети. Едно им признаваме - натрупаха опит. Че и други работи.

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР