Коментар на Слави Василев, Асен Григоров, Андрей Райчев и Николай

...
Коментар на Слави Василев, Асен Григоров, Андрей Райчев и Николай
Коментари Харесай

Със скандал в ефир завърши спорът за отношенията между България и Русия

Коментар на Слави Василев, Асен Григоров, Андрей Райчев и Николай Хаджигенов

В студиото на „ Здравей, България” по политическият анализатор Слави Василев, журналистът Асен Григоров, политологът Андрей Райчев и юристът Николай Хаджигенов разясниха главната политическа тематика у нас – поисканата оставка на военния министър Стефан Янев.

Разправия сред Райчев и Хаджигенов докара до напускането на социолога в ефир. А Василев си потегли предварително, откакто бе нападнат от останалите за позицията си в отбрана на държанието на Стефан Янев.

Припомняме, че в понеделник съветската инвазия в Украйна провокира първи сериозен трус в ръководещата коалиция у нас. На петия ден след репликата, че спорът в Украйна е "военна операция”, министър председателят Кирил Петков изиска оставката на военния министър Стефан Янев.

„ Смятам, че промяната на Янев е неточност. Това няма да реши нито един външнополитически въпрос на страната, а основава вътрешнополитическо напрежение. Г-н Янев беше гласът на малко по-независимата суверенна българска позиция”, съобщи Ангелов.

„ Путин е агресор и това не е освободителна война. Поздравления за Петков, който порасна за един ден и взе мъчно, само че вярно решение”, сподели Хаджигенов.

Според Райчев нещата са по-сложни, в сравнение с наподобяват. „ В момента обстановката е такава, че като кажеш „ Украйна е права” и си погубен. България не може да си го разреши това. Янев просто трябваше да замълчи”, сподели още той.

По думите на Григоров оставката на Янев няма да сътвори политически проблеми, а дори в противен случай – ще ги реши. Според него решението на премиера е разумно.

Четиримата разясниха и войната в Украйна.

„ Може да се случи ужасна филантропична злополука. Украйна е изненада както за Русия, по този начин и за света. В началото го назоваха спецоперация. Руснаците си представяха, че ще влязат и украинската войска ще се разбяга, само че не стана”, сподели Райчев. Според него реакцията на Европа също е изненада. „ Европейците не се изплашиха от емигрантите. Напротив, всеки народ се пробва да помогне на украинците”, изясни политологът.

Според Григоров Путин е изгубил войната още когато е вдигнал в бойна подготвеност нуклеарните сили.

„ Това беше голяма алена линия. От едната страна остана Путин, а от другата целият свят. Вчера на съвещание на шефовете на щабове в Съединени американски щати е поставян въпроса за психическото му здраве”, разяснява той.

„ Станахме очевидци на удари по цивилни, което трансформира фундаментално усещането ни за света. За нас светът беше контролиран от правото, от закона”, добави Василев.

Според Хаджигенов няма опрощение през 2022 година да влезеш с танкове и ракети в прилежаща страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР