Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук След няколко часа Джо

...
Коментар на Слави Трифонов във Фейсбук След няколко часа Джо
Коментари Харесай

Слави Трифонов: САЩ с нов президент, а Борисов се хвали с Тръмп

Коментар на Слави Трифонов във " Facebook "

След няколко часа Джо Байдън ще постави клетва като 46-ият президент на Съединени американски щати и Доналд Тръмп към този момент няма да е президент. Нашите национални малките екрани ще имат изключителни излъчвания, а водещите им още веднъж ще се вършат на интелигентни, произнасяйки 100 пъти думата „ инаугурация “.

Но както и да е, за друго ми е постът. Не знам дали българското държавно управление е наясно кой е новият президент на Щатите. Дали е наясно с настоящата обстановка? Ако влезете на уеб страницата на българското държавно управление, ще останете с усещане, че президент на Съединени американски щати е Доналд Тръмп и Бойко Борисов занапред ще разчита на него.

Защото като влезете на уеб страницата на Министерски съвет, първото нещо, което ще видите е голяма обща фотография на Борисов с Тръмп и следното голямо заглавие: „ Премиерът Борисов: Доналд Тръмп може да остане в сърцата на българите за доста години, в случай че помогне за отпадането на визовия режим. “

Пак споделям – това е водещата вест на уеб страницата на българското държавно управление.

Сега седнал съм и се запитвам: Защо тая вест от ноември 2019 година още стои като водеща на уеб страницата? Че то има ли за по кое време да оказва помощ Тръмп за визите? Има ли за по кое време да печели сърцата на българите?
Питам се: Толкова ли българското държавно управление се гордее с лъжите на своя министър-председател, че ни ги навира в очите?

Вижте публикацията – министър-председателят лъже, че ще има последваща среща с американския президент Тръмп, на която фокусът щял да падне върху визите.

Цитирам още от публикацията: „ Пред медиите във Вашингтон министър председателят съобщи, че по време на срещата с американския президент е направил нужното и оптимално е съумял да отбрани ползите на България в енергийната сфера. “

Защо ни навират и тази неистина?
Кои са ползите на България? България да похарчи 3 милиарда лв. за водопровод, по който по-евтин газ да получи... Сърбия? Това ли са българските ползи?

Защо ни навират лъжите на Борисов за АЕЦ „ Белене “, изречени след срещата с Тръмп? Какво стана с интернационалния консорциум, който щеше да строи АЕЦ „ Белене “ и в който щяха да вземат участие Щатите?

Няма АЕЦ „ Белене “, няма интернационален консорциум – през вчерашния ден Борисов внезапно съобщи, че реакторите за АЕЦ „ Белене “ ще се употребяват за 7-и блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Или и това е следващата неистина?

И финален откъс от водещата публикация на уеб страницата на държавното управление:
„ Българският министър-председател добави, че сигурно вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс ще пристигна у нас. „ Мисля, че и президентът Тръмп ще пристигна в България. Защото ние се обрисуваме освен като най-стабилна, освен най-балансирана страна сред всичките ни съседи, само че ние нито един път не повдигнахме дума против трета страна “, безапелационен бе Бойко Борисов. "

Да е безапелационен – какъв брой да е безапелационен? Доналд Тръмп и Майк Пенс имат единствено няколко часа разполагаем, с цел да оправдаят „ сигурността “ и „ категоричността “ в думите на Бойко Борисов и да кацнат в България като президент и вицепрезидент на Щатите. Побързайте, момчета!

Накрая желая да благодаря на уеб страницата на Министерски съвет, който толкоз добре ни осведоми за безсмислието на срещата на белгийския министър председател Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Ако помните – една американска телевизия разгласи срещата сред двамата тъкмо по този начин.

Та тази намира се оказа една най-обикновена екскурзия с държавния „ Еърбъс “ без никакъв резултат. Екскурзия, която има значение единствено за егото на Бойко Борисов, за Севда Арнаудова и за кохортата послушни и правилни публицисти, които си направиха селфи на тревата пред Белия дом.

P.s. Понеже всичко звучи като някакъв подбив, послушайте ме – влезте в уеб страницата на държавното управление и вижте безумието на българския политически живот. Напълно съм сериозен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР