Коментар на секретаря на Националния младежки комитет на ВМРО Константин

...
Коментар на секретаря на Националния младежки комитет на ВМРО Константин
Коментари Харесай

Константин Стаев: Държавата трябва да намали ДДС на продуктите от т.нар. „социална кошница“

Коментар на секретаря на Националния юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация Константин Стаев от  > > >

Почти не се намира олио под 5.00 лева, а на фотографията някой е намерил на цена от 7.49 лева за литър. Не, не става въпрос за дизел, нито за екзотично пиво. Става въпрос за олио. То е част от така наречен „ обществена кошница “, в която се съдържат още и самун, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал, пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно.

Всичките тези артикули нарастнаха фрапантно по справедливи аргументи – инфлация, нараснали цени на горива, нараснали цени на газ и електричество. Знаете ли кое обаче не се увеличи? Пенсии и заплати, нито пък налозите понижиха по някакъв метод.

Тези артикули не са някаква глезотия или разкош, в противен случай, това са продуктите, за които най-често виждаме пенсионерите, и освен, да си броят стотинките в магазините.

Държавата би трябвало да заеме обществената си роля в този тежък миг и да смъкна доста Данък добавена стойност на тези артикули, нужни за естествен живот. Няма да банкрутираме, умерено. Но ще създадем извършването на покупки надалеч по-достъпно, което няма да се отрази добре единствено на портфейлите ни, само че и на производителите, които все още изпитват забележителна компликация да продадат този вид артикули. Хайде да помислим за този вид гъвкаво Данък добавена стойност. И без това сме с една от най-високите ставки в света, а я плащаме ние, крайните консуматори.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР