Коментар на съпредседателя и български представител в Европейския парламент Ангел

...
Коментар на съпредседателя и български представител в Европейския парламент Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки: Броят на определилите се като българи на преброяването в РСМ е поредната нагла фалшификация

Коментар на съпредседателя и български представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки във  > > >

3504 души, определили се като българи, на в Северна Македония е следващата нагла имитация. Държавният институт за статистика в действителност ни дава една стъкмистика, която няма нищо общо с действителността.

При предходното броене българите са били 1407, през днешния ден над два пъти повече хора са се осмелили да се заявят като такива. Трябва да си дадем сметка какъв е натискът върху тези хора, щом огромна част от тях не смеят да заявят намерено националната си принадлежност. Припомням случая с сегашния кмет на Скопие Даниела Арсовска, която беше атакувана поради българското си поданство. Интересно е да разберем по какъв начин тя се е преброила, откакто е показала доказателства, че има български генезис.

Фактите демонстрират, че статистически българите са били болшинство в рамките на днешна Република Северна Македония, преди идването на мракобесния титовски режим и налагането на македонизма посредством гнет и убийства. Нещо, което днешната, сякаш демократична власт, не е осъдила. Данни, датиращи от XIX век потвърждават, че българите са били болшинство. Това сочет и проучванията на проф. Любомир Милетич, Васил Кънчов и други.

България не би трябвало да отстъпва от позицията си във връзка с отварянето на договарянията за интеграцията на Северна Македония в Европейски Съюз. Първо би трябвало да се спре дискриминирането и издевателството над българите, да се постави завършек на езика на омразата и да бъдат премахнати фалшификациите на историята.

е
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР