Коментар на проф., д-р ик. н. Гарабед Минасян. Той е

...
Коментар на проф., д-р ик. н. Гарабед Минасян. Той е
Коментари Харесай

Проф. д-р Гарабед Минасян: Съгласил си се да седнеш на волана и носиш пълната отговорност на водача!

Коментар на проф., доктор ик. н. Гарабед Минасян. Той е известен академик, макроикономист, професор в Икономическия институт на Българска академия на науките, някогашен член на управителния съвет на Българска народна банка.



Пародия!

Пародия на макроикономическо ръководство!

Правителството желае да изпее хубава ария, само че излиза отвратително гърлено грачене. Карикатура!

Извинението е: Да, ние сме държавно управление, само че въпреки всичко служебно. А аз ще кажа: Служебно, служебно, само че въпреки всичко сте държавно управление. Няма служба ВРИД Министър. Съгласил си се да седнеш на кормилото и носиш цялостната отговорност на лидера!

Чули – недочули, разбрали – недоразбрали, оценили – недооценили, значимото е да не стоят със скръстени ръце, а да създадат нещо, ето по този начин, за доклад.

Нито дума за оценка и за резултата от подхванатите от самите тях ограничения, нито за данъчната система, нито за колосалното приключване на локални капитали в чужбина. Такива неща не съществуват.

Но пък има купища страхове!

Преценявам мигновената реакция на Българска народна банка като недостойна. Не е ясно чие е това мнение – на представител, на Управителя, на УС на Българска народна банка, на подуправител. Както и преценката, че изказвания за смяна на курса на лв. са „ некомпетентни и безотговорни “. Българска народна банка се държи демонстративно встрани от държавното управление и се интересува само от своето успокоение.

Същевременно загубите от стопанисването на рекордните БВР на страната са също рекордни. Така да вземем за пример за 2021 година финансовите загуби се правят оценка от самата Българска народна банка на 164 млн.евро, а за 2017-2021 година те са 450 млн.евро.

Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР