Коментар на правозащитната НПО Българския хелзинкски комитет по повод на

...
Коментар на правозащитната НПО Българския хелзинкски комитет по повод на
Коментари Харесай

БХК: Остро необходима е независима проверка в структурите на МВР и прокуратурата

Коментар на правозащитната Неправителствени организации „ Българския хелзинкски комитет ” във връзка на жестоката злополука от преди ден, при която някогашният футболист Георги Семерджиев умъртви на място две млади дами, шофирайки с висока скорост в центъра на столицата.



„ Георги Семерджиев – апетитен като водач на джипа, взел участие в пътно-транспортното произшествие в София нощес, при което починаха две дами – е открит и арестуван в границите на часове. Приветстваме тези бързи и навременни дейности на Министерство на вътрешните работи.

Те обаче слагат въпроса по какъв начин не е бил открит месеци наред, откакто към този момент е бил разгласен за общодържавно търсене по формирано предишно досъдебно произвеждане.

Нещо повече – през последните часове от медиите бе огласена информация, че преди по-малко от месец той е бил спрян от " Пътна полиция ", при което му е отнето свидетелсвото за правоуправление. Към този миг към този момент са били известни множеството му правонарушения в предишното: приложимост и разпространение на опиати, присъединяване в организирането на „ черно тото “, подправени регистрационни номера, 84 отнети контролни точки, при вероятни единствено 39, и други

Ако приоритет на прокуратурата не бяха пиар акции против така наречен „ битова престъпност “;

в случай че КАТ събираха (а при положение, че събират – в случай че реагираха) на данните за рисковите кръстовища в градовете и пътни сектори,

ноторно известни на водачи и живущи към тях; в случай че всички случаи на общодържавно търсене се правиха с идентична грижа, може би някъде веригата на злополучните събития би била прекратена.

Всичко това прави остро нужна самостоятелна инспекция в структурите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, които са взимали отношение по всичко изброено, без това да докара до ефикасни наказания и осъществена отговорност. И макар което два живота бяха отнети през вчерашния ден. Ние призоваваме за своевременното осъществяване на такива инспекции. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР