Коментар на д-р Стефан Константинов Стефан Константинов е роден на

...
Коментар на д-р Стефан Константинов Стефан Константинов е роден на
Коментари Харесай

Д-р Стефан Константинов: Едва ли някой директор у нас бива избран заради бизнес плана, който е предложил

Коментар на доктор Стефан Константинов  Стефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 година в гр. София. През 1983 година приключва междинното си обучение, акушер-гинеколог, шеф на " Шейново ",бивш здравен министър.

С възприятие на задоволство и без подправена невзискателност желая да споделя с всички, че до края на годината болничното заведение, която управлявам, ще почисти изцяло просрочените си отговорности. Дойдох в УСБАЛО през септември 2017г.

Първата финансова информация, която получих, показваше 8 069 034 лева просрочени отговорности! Не че не знаех, че картинката не е розова.

Все отново бях се явил на конкурс. Да съм почтен – надали някой шеф у нас бива определен поради бизнес проекта, който е предложил. Но за последните малко над две години имах относителна независимост да ръководя и реконструирам болничното заведение по този начин, както считам, че е редно. За този интервал малко по малко стопихме въпросните милиони. Голямото количество от тях действително към този момент са платени. Останалата част ще бъде покрита посредством заем от частна банка.

Да, има лечебни заведения съумели да понижат и по-големи отговорности.

Но това или е ставало много по-бавно, или с дейната помощ от страната и вдишване на гаранции от нейна страна. Е, тук такова нещо няма. Липсват целеви средства от бюджета, цесии, присъединяване на държавни банки. Кредита, който следва да получим е косвено самопризнание, че сдружението стои устойчиво в очите на финансовите институции. Няма да пиша за проблемите, засегнатите ползи и реакциите, които предизвикваха. Това си е напряко за книга. Би било много забавно четиво, мога да ви уверя. Но в този момент няма значение. Важното е, че по пътя на финансово излекуване болничното заведение не сви активността си, даже назад. Не сме въвели нито „ такса битово обслужване “, нито „ такса административно обслужване “ или сходните хитроумни „ доброволни “ заплащания от пациентите, без които не може да прекрачиш прага на други лечебни заведения. И все пак се оправяме в конкурентната среда като същинско комерсиално сдружение, въпреки и да не изповядвам примитивизма на приравняващите опазването на здравето с бизнес. Разбира се, остават доста проблеми. Човешкият фактор е основен съгласно мен в решаването им. Което в същина май важи за цялата държава…

Чудите се какво общо имат тези фотоси? 





Съвсем скоро следва да ви покажа по какъв начин наподобяват през днешния ден тези пространства. Защото финансовите резултати са значими, само че още по-важно е какво, къде и по какъв начин предлагаме на пациентите. А там имаме още доста, доста работа.

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР