Коментар на бившия министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев Д-р

...
Коментар на бившия министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев Д-р
Коментари Харесай

Д-р Илко Семерджиев: Мая Манолова и БСП употребиха т.нар. „медицински сестри“ като проксита

Коментар на някогашния министър на опазването на здравето доктор Илко Семерджиев  Илко Семерджиев Д-р Илко Семерджиев е длъжностен заместител министър-председател по обществени политики и длъжностен /от 1999 година до 2001 г./ по настоящите проблеми в сферата, за сякаш синдикалните искания на 5-те медсестри от общо 30 000 останали у нас представители на тази специалност. В края на изтеклата седмица петте сестри се барикадираха в постройка № 2 на Народно събрание на едноименния площад, а една от тях провежда гратис шоу на перваза на един от прозорците, под претекст че била „ отчаяна”. Ето по какъв начин разяснява доктор Семерджиев претенциите на тези медицински фрагменти, на Българска социалистическа партия и на някогашния омбудсман Мая Манолова:

„ От няколко години Българска социалистическа партия и персонално госпожа Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за повтарят еднакъв рефрен във връзка с лекарите – „ вън търговците от опазването на здравето “. Този „ вирус “ насаждат на всички места, а госпожа Мая Манолова  Мая Манолова Мая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на през цялото време на похода си към властта го взе на въоръжение, "зарази " с него въпросните пет медицински сестри и опита да принуди държавното управление да подпише съглашение с тях, в което се изисква „ Премахване на комерсиалните сдружения “ (т. 5). Ангажиментът на окупиралите постройката на Народно събрание_2 се изчерпва само с това „ да изоставен зала №130 в Народното събрание след сключване на актуалното съглашение “.



Широката аудитория, заблудена от сякаш синдикалното искане за повишение на „ стартовата заплата на всички експерти по здравни грижи в размер на 2 /две/ минимални работни заплати “ по този начин и не регистрира обстоятелството, че въпросните госпожи не са национално внушителен профсъюз и нямат правото да слагат такива ултиматуми на държавното управление, освен това отвън законоустановения ред. Заваляха апели – вдигнете им заплатите, с което операцията набра скорост, а "каузата " бе показана за допустима от всички.

Истинската цел на занятието обаче бе друга и шоуто с окупацията и подскачането по первазите на прозорците имаше задачата да афектира обществото, и под напън да се подпише апропо и т. 5 - „ Премахване на комерсиалните сдружения “. Точно това е политическото искане, което може да събори държавното управление посредством разрушение на здравната система.

Прицелът на Българска социалистическа партия в тази ситуация е прецизен, въпреки и злокобен – Търговският закон дава икономическата независимост на всяка пазарна стопанска система, а българската най-малко нормативно към този момент е такава. Българска социалистическа партия в действителност предлага да се върнем в социализма, само че не в оня, под егидата на Съюз на съветските социалистически републики, а в размитата хибридна взаимозависимост, в която обитава да вземем за пример Сърбия под геополитическото ръководство на Русия отвън Европейски Съюз.

Българска социалистическа партия и Мая Манолова  Мая Манолова Мая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на чудесно знаят, че връщането на цялото опазване на здравето към модела "Семашко " ще разстрои тотално опазването на здравето тъй като, в случай че лечебните заведения регистрирани като юридически лица по Търговски закон са единствено 315, то в извънболничния бранш те са над 15 000. Ликвидацията им, в случай че беше признато това съглашение, щеше да продължи с години, ренационализацията ще изгони лекарите в чужбина, а ведомствения темперамент на здравната инфраструктура ще направи здравното обезпечаване и НЗОК непотребни.

Здравият разсъдък не виси по первазите

Това е „ промяната “ на Българска социалистическа партия – разрушителна за страната и за актуалният ни статус на страна-членка на Европейски Съюз. Колкото до обвиняването, че здравната система търгувала със здравето – то е безусловно манипулативно. Казвал съм го и преди – стопанската активност на лечебните заведения няма по какъв начин да бъде проведена отвън законния ред на Търговски закон, а лечебната активност се прави по различен ред – по реда на Закона за здравето, Закона за лечебните заведения, Закона за здравното обезпечаване, Закона за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина, НРД и самостоятелните контракти сред НЗОК и лечебните заведения и още доста други. Лекарите са физически лица - лекуващи, а не търговци и е ясно за какво Българска социалистическа партия си разрешава тази манипулативна замяна – в случай че бъдат наранени хората, които обезпечават здравната помощ, вредите, които ще понесе обществото и страната ще бъдат колосални. По тематиката може да се написа доста, само че ще спра до тук.

В умозаключение – госпожа Мая Манолова  Мая Манолова Мая Божидарова Манолова е български политик, депутат от парламентарната група на и Българска социалистическа партия използваха тъй наречените „ медицински сестри “ като проксита в името на разрушителните си политически си упоритости и обществото би трябвало да схваща това. В противоположен случай ще страда и то доста. Ажиотажите им около еврото, рухването на глобите по отношение на Русия, които неотдавна предложиха в Народно събрание, русофилските изстъпления и прочие обслужват същата цел и огромната картина следва да се вижда въпреки, че опазването на здравето е единствено дребна част от нея. Атаката е огромна, а инструментализирането навръх опазването на здравето е злокобно.

А другояче и аз съм за увеличението на заплатите на медицинските сестри и изобщо има ли някой, който не е?”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР