Комбинирането на хлебна сода и оцет се използва традиционно за

...
Комбинирането на хлебна сода и оцет се използва традиционно за
Коментари Харесай

Какви са ползите, ако пием вода с оцет и сода за хляб преди хранене?

Комбинирането на хлебна сода и оцет се употребява обичайно за лекуването  на безчет здравословни проблеми. Въпреки обстоятелството, че този тип лекарство има  съвсем  прости съставки, елементарно налични във всеки магазин и евтини, това е чудесна композиция със мощна  ефективност за нашия организъм.

 Често тази примес сме привикнали да я използваме за почистването на дома ни или измиването на косата ни. Но също тя има способността да предотвратява съвсем всички заболявания и да ни помогне за поддръжката на идеално тегло. Всичко това звучи отлично и леко необикновено.  

Хлебната сода и ябълков оцет са с противоположни  pH свойства, като са алкално-киселинни, тъй че може да бъдат употребявани без терзания за щета на нашето здраве. Можем да получим всичките потребни свойства на тази композиция, без да се тревожим от  подкисляване на тялото, което се получава при смяна на естествените  pH граници, породено от нездравословни хранителни привички и метод на живот.

За възползването от лечебните свойства  на ябълковия оцет е добре да се уверим първо във обстоятелството, че той е свеж, а не в пастьоризирано положение. Процесът на пастьоризиране ще заличи много от лечебните му свойства и хранителни стойности.

Био оцетът минава през натурален развой на ферментиране и е мъждив на тип. Содата за самун пък се употребява постоянно при лекуване на киселини, само че също има и много други здравословни свойства за организма ни. С ябълков оцет можем да контролираме киселинността в организма, а хлебната сода алкалността му.

Какви са потребните свойства на вода с оцет и самун?
Ако имате зачервено гърло, направете си гаргара с тези две съставки от кухнята
Хората постоянно се оплакват от болки в гърлото, когато настъпят внезапни промени във времето. В подобен миг имунитетът на човек отслабва и т...
Прочети повече
·        Баланс на pH в тялото, при битка  с киселините, причиняващи хронични дегенеративни болести.

·        Предотвратяване и лечение на устни инфекции, засягащи зъби, гланц и венци.

·        Изкарва от организма насъбраните отрови, породени от стрес и неправилна диета.

·        Подобрява процеса на храносмилане и предотвратява появяването на киселини.

·        Подобрява работата на лимфната система, спомагайки за естествените водни равнища в кръвта и предотвратявайки задържането на течност в организма.
Кой е най-полезният оцет?
Оцетът е измежду най-употребяваните подправки на трапезата ни. Разнообразието от типове и марки на пазара е пословично. Сръчните домаки...
Прочети повече
·        Нормализира дисбалансните промени на холестерола в кръвта.

·        Улеснява отслабването.

·        Подобрява и се бори с дихателни проблеми.

Как се подготвя?

Нужни са ви:
Накисвайте краката си един път седмично в оцет и всички заболявания ще изчезнат
Според китайската система за рефлексология, краката ни имат естествени енергийни зони, които са свързани с избрани органи в нашето т...
Прочети повече
·        чаша топла вода;

·        супена лъжица ябълков оцет;

·        пакетче хлебна сода;

Препоръчително е да използваме органически ябълков оцет с високо качество. За да можем оптимално да се възползваме от свойствата му, не трябва да забравяме да го консумираме непастьоризиран. Добре е да пием по една-три чаши дневно, само че да не забравяме че би трябвало да е на гладно, най-малко час преди приема на храна.

Ябълковият оцет има значими хранителни стойности, и дарба за филтриране и  ревитализиране на човешкото тяло. Източник  е на мастни киселини, витамини като А и В, ензими и минерални ресурси. Ако нашата цел е просто да прочистим тялото, можем да одобряваме най-малко част преди всяко хранене по една чаша от напитката. Но в случай че просто желаем да поддържаме организма си чист, можем да пием по една чаша на празен корем, най-малко час преди да закусим заран.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР