Комбинацията от нейната класическа латино хубост и секси испански акцент

...
Комбинацията от нейната класическа латино хубост и секси испански акцент
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Хавиер Бардем и Пенелопе Крус – една отлежала като виното любов, започнала с недотам безобидна лъжа

Комбинацията от нейната класическа латино красота и секси испански акцент и неговата сурова, грозновата зурла, поради която може да го сбъркате с клошар или наемен палач, прави тази двойка една от най-нестандартните звездни такива в съзвездието Холивуд.

Замесването на любовното тесто им е лишило цели 15 години! Но не е нужно човек да е началник Манчев, с цел да знае, че единствено “изчаканото ”, бухнало тесто дава гаранция за  идеално печиво. Е, и градусите на печене са значими, само че при тези двамата те са били напълно точните.

Това е рецептата на любовта на движимостите в актьорския поминък, Хавиер Бардем и Пенелопе Крус.

Колкото и да се ровех из цифровите архиви, по този начин и не открих никакви истории, жълти, лилави или каквито и да е други на цвят, които да свързват нашия воин със знайни и незнайни хубавици – както си му редът за артист от неговата големина. Обаче със или без дами в биографията си, Бардем е артист, който заслужава цялото ни внимание, защото… ами просто тъй като няма различен като него.

 HOLLYWOOD, CALIFORNIA – MARCH 27: (L-R) Penélope Cruz and Javier Bardem attend the 94th Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on March 27, 2022 in Hollywood, California. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Най-малкото, тъй като концепцията му за актьорската специалност, кино промишлеността и живота като цяло е толкоз друга и нахално реалистична спрямо тези на повечете негови сътрудници.  Негов е цитатът: ”Понякога запитвам самичък себе си: За кой демон си се захванал с тая неуместна специалност? Защо не заминеш за Африка да помагаш на хората там? Обаче не мога да оказвам помощ на хората на никое място, просто тъй като съм хипохондрик. “ E, негови са и думите, че не може да кара, само че това в този момент не е от голяма важност.

През 90-те известността на артиста стремглаво пораства в родната Испания – той обира премиите “Гоя ” за присъединяване си в трагични ленти като “Dias contados ”, в който играе борещ се със зависимостта си наркоман, и “Carne tremula ” на режисьора Алмодовар, който му поверява ролята на прикрепен към инвалидна количка някогашен служител на реда. Въпрос на време е чудовнищният гений, който върви в комплект със характерното му лице, да бъдат видяни и оттатък океана.

Първата му англо-говоряща роля в американския филм “Преди да падне нощта ” (2000) е на Рейналдо Ареняс – известният кубински гей стихотворец и отлявлен критик на режима на Фидел Кастро. След триумфа на кино лентата, който му носи и номинация за “Оскар ”, следват нови предложение, които обаче Бардем е заставен да откаже, тъй като не приказва добре британски.

Осъзнавайки, че незнанието на езика може да се окаже огромна спънка за холивудската му кариера, взема решение да залегне съществено над проучването му. За това му оказва помощ приятелката му, преводачката Кристина Палес, с която са дружно от 1991-а. За тази единствена връзка на Бардем преди Крус не се знае нищо също така, което един път самият артист, като че ли пътем, споделя: “Влюбен съм в училтелката си по британски, а множеството уроци ги организираме в леглото. ”

Бардем “учи британски ” дружно с Палес чак до 2005-а. След раздялата изпада в тежък ергенлък. Запитан в едно изявление дали си има другарка, той споделя: “Толкова съм сингъл, че чак физически ме боли. Но няма нищо – така и така специалността ми е такава, че е мъчно човек да поддържа връзка. ”

 HOLLYWOOD, CALIFORNIA – MARCH 27: (L-R) Penélope Cruz and Javier Bardem attend the 94th Annual Academy Awards at Hollywood and Highland on March 27, 2022 in Hollywood, California. (Photo by Jeff Kravitz/FilmMagic)

Колкото повече се усъвършенстват езиковите умения на Бардем, толкоз повече поръчки за функции получава. Следват няколко мощни негови превъплъщения, измежду които се отличава това  в нео-уестърна на братя Коен “Няма място за старите кучета ” (2007). За ролята си на безсъвестен наемен палач със странна прическа Бардем справедливо получава “Оскар ” за най-хубава поддържаща мъжка роля.

2007-а се оказва съдбоносна за Бардем – освен тъй като печели първия си “Оскар ”, а тъй като ще се събере с една остаряла обич.

Годината е 1992. 23-годишният Бардем получава ролята на водач на камион за траспортиране на хамон[1] в трагикомедията “Шунка, шунка ”. Героят му Раул е нает от майката на младо момиче, Силвия, с подмолната цел той да я съблазни и по този начин да скапе връзката й с вятърничавия наследник на локален паралия, който мама не утвърждава. Обектът на сексапил се играе от Пенелопе Крус.

Скандалът към присъединяване на младата актриса се развихря, когато се схваща, че Крус толкоз доста е желала ролята, че е излъгала продукцията, че е на 18 години, когато в действителност е на 16. Отгоре на всичко, с цел да получи позволение от родителите си, е излъгала и тях, че продукцията няма проблем с възрастта й и че няма да се снима в “неприлични ” подиуми. Което, несъмнено, въобще не е по този начин.

Между “Силвия ” и “Раул ” прехвърчат искри освен по сюжет. Пред “GQ ” Бардем споделя: “Определено имаше химия сред нас, обаче по този начин и нищо не се случи тогава. Най-малкото тъй като тя се оказа малолетна! ”

Съдбата в лицето на режисьора Уди Алън събира още веднъж Бардем и Крус на снимачната площадка на сантименталната комедия “Вики, Кристина, Барселона ” 15 години по-късно. Бардем е към момента мъчително сингъл, а Крус от дълго време към този момент е пълнолетна. Но дали тъй като и двамата са прекомерно срамежливи или пък тъй като се пробват да се държат професионално, още веднъж нищо не се случва. “Мамка му, ” мисли си Хавиер, “пак ще я изпусна. ”

За негов шанс обаче техен общ другар провежда празненство по случай края на фотосите и тогава към този момент, дали поради неофициалната атмосфера или тъй като всички са си пийнали повече, заварката сред двамата най-сетне се получава.

Ще минат обаче съвсем две години преди актьорите да разгласят годежа си.

 VENICE, ITALY – SEPTEMBER 11: Penelope Cruz kisses her husband Javier Bardem prior receiving the Coppa Volpi for best actress for the movie „ Madres Paralelas “ during the closing ceremony of the 78th Venice International Film Festival on September 11, 2021 in Venice, Italy. (Photo by Alessandra Benedetti – Corbis/Corbis via Getty Images)

За разлика от Хавиер,  Пенелопе въобще не се лимитира до единствено един “учител по британски ”. Мъжете, с които се вижда в интервала сред “Шунката ” и съдбовната им втора среща, попадат в А-списъка на Холивуд и то освен по приходи и популярност, само че и по хубост и съблазън. Е, единствено първите двама вършат изключение, само че те така и така от дълго време са забравени.

През 90-те Пенелопе е влюбена до уши в испанския музикант Начо Кано. Двамата даже живеят дружно някъде докъм началото на 1998 година След Кано нехоливудският й любовен интервал продължава с краткосрочна спекулация с чешкия режисьор Томас Обермайер, която тя прозорливо приключва, тъй като усеща, че тази връзка ще бъде спънка за постигането на професионалните й цели – на тези оттатък океана. А пък там, в Калифорния, ти да видиш, се оказва цялостно с мъже и то кой от кой по-готини.

Пръв на кукичката на екзотичната испанска красавица се закача Мат Деймън. Двамата играят в уестърнa “Teзи прелестни коне ” (2000). Когато са на посетители в шоуто на Опра Уинфри, Крус бърза да даде публичност на връзката им, заявявайки, че Мат е доста специфичен човек, занимателен и великодушен, без нито един недостатък. Комплиментът кара Деймън да се изчерви и несъмнено да повярва, че двамата ще бъдат дружно вечно.

Обаче не било писано.

След по-малко от година Пенелопе към този момент въздиша в обятията на друга холивудска звезда, който отново среща  на снимачната площадка (човек ще каже, че испанката няма живот отвън нея!). С Том Круз, който по това време е в развой на бракоразвод с Никол Кидман, си партнират в футуристичния трилър “Ванила скай ” (2001). Схемата към този момент е ясна: никакъв секс преди режисьорът да разгласи края на фотосите с репликата “It’s a wrap ”.

 VENICE, ITALY – SEPTEMBER 11: Javier Bardem and Penélope Cruz arrive at the 78th Venice International Film Festival on September 11, 2021 in Venice, Italy. (Photo by Marc Piasecki/Getty Images)

Двойката изкарва дружно цели три години, през които Круз не престава да се хвали какъв брой хубаво си живуркат и какъв брой се грижи за красивото си испанско гадже: “Когато се прибере вкъщи, към този момент съм приготвил обичаната й храна и съм й напълнил ваната. На нея доста й харесва по какъв начин сготвям, по тази причина и го върша. Разбирате ли, дребните неща, които вършим за другия, са значими за всяка връзка. ” Разбираме, Том, само че явно паелята ти не е била задоволително достоверна за сензитивното гурманско небце на обичаната ти, тъй като тя, без да го мисли доста, те размени с много по-апетитно парче – неустоимият чаровник от американския Юг, Матю Маконъхи.

Дали ще се учудите, в случай че ви кажа, че и с него се залюбват, до момента в който снимат филм, в тази ситуация приключенския екшън “Сахара ” (2005). Но също както пустинният пясък изтича сред пръстите, по този начин бързо и тази връзка изтича в клоаката на времето. Няма и година след премиерата на кино лентата и двамата се разделят по взаимно единодушие. Но с обещанието, че ще се чуват по телефона… понякога.

Мъжът, с който палавата Пенелопе последно мачка чаршафите, преди да се закълне във безконечна честност на Хавиер Бардем, е различен обигран холивудски красавец – звездата от “Пърл Харбър ” Джош Хартнет. Сега, до каква степен съществени са били двамата в желанията си един към различен, си проличава по това, че папараците ги дебнат да гищракнат по какъв начин се държат за ръце и си разменят целувки по всякакви заведения за хранене и сладоледаджийници в Лос Анджелос единствено в границите на три месеца. После общите им фотоси секват.

Как разбираш, че някой е точният човек за теб? Не безусловно, когато ти подарява кутия бонбони за Свети Валентин, нито когато дава обещание, че ще ти купи чанта Бъркин, “ама различен път. ” За Пенелопе Крус моментът на осъзнаването настава, когато по време на финалната гала на филмовия фестивал в Кан през 2010-а Хавиер Бардем й се изяснява в обич от сцената, държейки статуетката за най-хубава мъжка роля за присъединяване си в “Бютифул ”: “Искам да споделя насладата си с моя другар, моя сателит в живота, моята обич: Пенелопе. Задължен съм ти и те обичам доста. ”

През юли същата година актьорите подписват брак на скромна гала в къщата на техен другар на Бахамите.

Плодовете на тази зряла толкоз дълги години обич не закъсняват. През 2011-а се ражда синът им Лео (бременността с който, апропо, Крус настойчиво крие, до момента в който снима “Карибски пирати ”). Дъщерята Луна се появява две години по-късно. В изявление пред “Marie Claire ” от 2019 година Крус споделя: “Животът ми в този момент е доста друг. Но това Е животът, за който мечтаех още като бях 4-5-годишна.          Когато си играехме, постоянно влизаях в облика на майката, тъй като това желаех, откогато се помня – да бъда майка. И го направих – само че чак когато почувствах, че е пристигнало точното време и че съм намерила верния човек. ”

 CANNES, FRANCE – MAY 9: Javier Bardem and Penelope Cruz attend the photocall for ‘Everybody Knows (Todos Lo Saben)’ during the 71st annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 9, 2018 in Cannes, France. (Photo by Laurent KOFFEL/Gamma-Rapho via Getty Images)

През идващите години съпрузите още веднъж работят дружно. През 2017-а вземат участие в взаимната продукцията на Испания и България “Да обичаш Пабло ”, а през 1921-а – в биографичната драма “Да бъдеш Рикардо ”, за присъединяване си в който стават първата двойка, номинирана за “Оскар ” в съответните категории. Вярно, не печелят, обаче дълго ще се помни появяването им на аления килим на 22 март 2022 година, облечени с съвършено координирани черни тоалети. Както и тъпата хумореска на  водещия гала Крис Рок, предхождаща тази за семейство Уил и Джейда Смит, която му коства пестник в лицето: “Знаете ли на кого му е най-напечено довечера? На Хавиер Бардем. И той и жена му са номинирани, обаче в случай че тя загуби, него няма да го огрее. ”

[1] Вид сурово-сушена испанска шунка

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР