Командващият кюрдските отряди за самоотбрана (YPG) Сипан Хемо заявил, че

...
Командващият кюрдските отряди за самоотбрана (YPG) Сипан Хемо заявил, че
Коментари Харесай

Сирийските кюрди очакват скоро конфликт с Турция

Командващият кюрдските отряди за самозащита (YPG) Сипан Хемо декларирал, че в основаните условия може да възникне действителен спор с турската страна, заяви Ройтерс. „ Тези мерки (от страна на Турция) доближиха ниво за оповестяване на война и могат да доведат до начало на действителни сблъсквания още в околните дни – декларирал Хемо. – Ние не имаме намерение да бездействаме в изискванията на евентуална експанзия.”

По-рано формален представител на кюрдската опозиционна партия „ Сирийски либерален съвет” Рейзан Хеду декларирал за РИА Новости, че кюрдските селища в покрайнините на град Африн северно от Алепо е подлаган на артилерийски обстрел от турската артилерия.

Агенция IHA заяви, че турската войска е нанесла 20 удара по силите за самозащита на сирийските кюрди в региона на Африн с гаубици и ракетни установки.

Както съобщи във вторник турският боен министър Фикри Йъшък, Анкара не изключва военна интервенция в Африн при положение на опасност на своята национална сигурност, произхождаща от региона.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР