Командващият 58-а армия на Южния военен окръг генерал-майор Иван Попов

...
Командващият 58-а армия на Южния военен окръг генерал-майор Иван Попов
Коментари Харесай

"Предателски обезглавиха армията": руски генерал е отстранен след критики към ръководството

Командващият 58-а войска на Южния боен окръг генерал-майор Иван Попов удостовери информацията, че е отхвърлен от служба, ден откакто се появи информация, че подлагал на критика решенията на съветското военно управление, описал трагична картина на войната в Украйна и предложил решения.

Той също по този начин остро се нахвърли (без да изрича името му) на началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили (и командващ от януари силите в Украйна) Валерий Герасимов, чието премахване искаше създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин преди три седмици, по време на метежа си и изпращането на колона с бойци към Москва.

Споменава се и министърът на защитата Сергей Шойгу, подписал заповедта за отстраняването му, чието събаряне Пригожин също искаше. Новината стартира да се популяризира в съветското онлайн пространство ден откакто Украйна заяви - а удостоверение се появи на процедура в множеството медии - за, откакто бил на предните редици в други елементи на фронта, където е и ранен.

Какво споделя Попов

В аудиозапис Иван Попов сподели и свърза думите и с " доста командири " на дивизии:

Военнослужещите от въоръжените сили на Украйна не можаха да ни пробият откъм фронта, удари ни в тила старшият ни шеф, изменнически и подло обезглавил армията в най-тежкия и под напрежение миг.Иван Попов, командващ 58-а войска на Руската федерация

В записа, от народен представител Андрей Гурульов (също някогашен командващ 58-а армия), Попов изяснява, че зародила " сложна " обстановка с управлението, " която или трябваше да се премълчи и да се прояви безволие и да се каже това, което желаеха да чуят, или да се нарекат нещата с същинските им имена ".

В диалог с управлението той обозначил всички проблематични въпроси в съветската войска, приказвал за неналичието на контрабатарейни радари, които могат да противодействат на артилерията и бързо дефинират координатите на огневи позиции на установките на съперника.

Този проблем той нарекъл " най-голямата покруса на актуалната война ", защото той носи със себе си " всеобща крах и пострадване на нашите братя от артилерията на съперника ". В резултат " старшите началници очевидно почувстваха в мое лице някаква заплаха и стремглаво, за един ден, стъкмиха заповед, министърът на защитата подписа заповедта и се отърва от мен. "

Започна от каналите на " Вагнер "

Информацията за отстраняването на Попов от към момента авторитетния канал Grey Zone, свързван дълго с " Вагнер ". Според тази информация отстраняването пристигнало, откакто Герасимов чул отчет на Попов със съществени доводи за потребността от ротация на подразделенията в Руся, които се намират дълго време на фронта напълно покрай линията на прикосновение и подмяна на подразделения със съществени загуби.

Герасимов, съгласно същата информация, декларирал, че командващият 58-а войска се отпътува с дезинформация и всява суматоха. Попов споделил, че ще се обърне до президента, а началникът на генералния щаб го обвинил в шантаж. Grey Zone продължава с коментара, че генерал-майор Попов се употребил с " голямо почитание " от подчинените и най-малкото нямало отрицателни мнения за него. Същият Попов при започване на юни на уеб страницата на Министерството на защитата за сполучливото противопоставяне на контраофанзивата на Украйна.

За предлагането на Попов за ротация, по други източници, във вторник и Институтът за проучване на войната (ISW).

Петдесет и осма войска, съгласно английското разузнаване - и записа на Попов - работи в Запорожка област сега, а точно там са някои от главните посоки на контраофанзивата на Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР