Командването за специални операции на САЩ в Европа (SOCEUR) обяви

...
Командването за специални операции на САЩ в Европа (SOCEUR) обяви
Коментари Харесай

Спецчасти на САЩ в Европа с щаб в Албания за защита на Балканите

Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа (SOCEUR) разгласи през днешния ден, че е взело решение да разположи щаб на SOF на ротационен принцип в Албания, като част от продължаващите старания за повишение на качествата на силите за специфични интервенции като основни за районната непоклатимост, написа за DVIDS пълководец Шон Фьорч, командване на специфичните интервенции на Съединени американски щати в Европа.

Разположението на предния щаб в Албания ще обезпечи нараснала оперативна съгласуемост с нашите албански съдружници, значим достъп до транспортни центрове на Балканите и по-голяма логистична еластичност.

Албания остава мощен съдружник в НАТО и Съединени американски щати се радват на мощни връзки с албанското държавно управление и Министерството на защитата, което прави слагането на щаб в съюзната страна естествено и уместно. Освен това, това местоположението доста понижава времето за предвижване и усилва гъвкавостта както на специфичните интервенции, по този начин и на стандартните сили в района. Това не би било допустимо без голямата поддръжка на албанското държавно управление и професионализма на албанската войска.

" Способността за бързо напредване и образование в границите на Балканите, в тясна съгласуваност с други съюзни и партньорски сили, направи Албания най-хубавото място за това изпитание ", сподели генерал-майор Дейвид Х. Табор, пълководец на Командването на специфичните интервенции в Европа. " Албания остава значим съдружник в НАТО и скъп сътрудник по сигурността, както в районен, по този начин и в международен мащаб ".

SOCEUR играе значима роля в демонстрирането на уговорката на Съединени американски щати към нашите съдружници и сътрудници на Балканите и това изпитание се прави с цялостната поддръжка на албанското държавно управление и остава респект към професионализма на албанската войска. Чрез непрестанно образование и тясно съдействие US SOF обезпечава значима връзка сред нашите съдружници и сътрудници в района, като по този метод покачва районната непоклатимост.

SOCEUR има неповторима позиция, с цел да подтиква връзките ни със съдружниците и сътрудниците, с цел да се опълчи на злонамереното въздействие, да построи оперативна съгласуемост, бързо да реагира на зараждащи закани и в случай че е належащо, да победи експанзията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР