Командването за бързо разгръщане на военновъздушните сили и Космическите сили

...
Командването за бързо разгръщане на военновъздушните сили и Космическите сили
Коментари Харесай

Военният самолет X-37B се завръща в космоса с помощта на ракета Falcon Heavy

Командването за бързо разрастване на военновъздушните сили и Космическите сили на Съединени американски щати оповестиха, че седмият полет на военния галактически аероплан X-37B ще започва на 7-ми декември. Полетът, наименуван USSF-52, ще бъде сбъднат благодарение на галактическия транспортен съд Falcon Heavy на SpaceX.

Това ще бъде първото изстрелване на американски боен аероплан благодарение на тази ракета притежател, която обезпечава изключително висока целева орбита. В момента Falcon Heavy е най-мощната комерсиална ракета притежател в света и ще бъде употребена за извеждането на X-37B в това, което Космическите сили назовават „ нови орбитални режими “.

Първоначалната поръчка на Космическите сили за задачата USSF-52 предвиждаше тя да изведе 6 350 кг в геостационарна орбита. Това е огромна маса спрямо предходното изстрелване на галактическия транспортен съд, което би могло да значи осъвременен сервизен модул с по-висока двигателна сила, нужна само за достигането на такава висока орбита.

Ако тази цел бъде осъществена, X-37B ще бъде първият галактически транспортен съд, достигнал такава висока орбита, както и най-бързият атмосферен галактически транспортен съд в историята. Този връх ще бъде подложен по време на връщането в атмосферата, което от геостационарна орбита включва конфликт с атмосферата със скорост, доста по-висока от скоростта на връщане от ниска земна орбита.

Седмият полет на X-37B

Предишният полет на X-37B беше шестият и бе сбъднат благодарение на ракета Falcon 9. Следователно SpaceX не изстрелва този уред за първи път. Едва при шестия полет беше въведен сервизен модул – в допълнение нехерметизирано пространство в задната част на галактическия транспортен съд. Няма информация за него, само че, както към този момент беше упоменато, евентуално става дума за осъвременен съставен елемент.

Мисия номер седем се назовава OTV-7 и към момента не е известно какъв брой време ще продължи. Изстрелването ще се състои на 7-ми декември, само че както и в предходния случай, продължителността на престоя в орбита не е обявена и може да доближи няколко месеца. Мисията OTV-6 продължи 908 дни и завърши едвам през ноември 2022 година

Според представители на Космическите сили на борда на седмия уред ще бъдат извършени няколко опита, само че кои тъкмо, не е известно. Единственият, за който стана известно, е опитът на НАСА „ Семена-2 “, който включва превозване на растителни семена в космоса за нескончаем интервал от време, които по-късно се изследват и отглеждат, с цел да се проследят измененията и отклоненията, дължащи се на галактическата среда.

Освен това X-37B може да извежда в орбита дребни спътници, а също по този начин има отворено поделение, в което се е намирал преносим безоблачен панел по време на задача номер шест.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР