Командването на украинските въоръжени сили допусна големи грешки при планирането

...
Командването на украинските въоръжени сили допусна големи грешки при планирането
Коментари Харесай

Business Insider:Украинските въоръжени сили допуснаха грешка при планирането на отбраната в Авдеевка

Командването на украинските въоръжени сили позволи огромни неточности при планирането на защитата в региона на Авдеевка, който е основен сектор на фронта, съобщава Business Insider.

 

Украинските сили отвън неотдавна завладения Авдиевка са превъзхождани с въоръжение, дефицит на сериозни доставки и се бият против съветско нахлуване от отбранителни позиции, които надалеч не са страхотни, съгласно скорошни отчети.

 

Погрешни стъпки в планирането и разнообразни пропуски накараха Украйна да пропусне опцията да построи отбранителни линии в основен бранш на фронта, което значи, че украинската войска в този момент може да би трябвало да го направи, до момента в който отблъсква съветските офанзиви, което може да направи това начинание експоненциално по-трудно.

 

Сателитните изображения на украинските позиции демонстрират значително съществени отбрани.

 

„ Качеството на тези отбранителни линии не може да бъде задоволително положително, с цел да се опълчи на солидните булдозерни тактики на съветските сили “, сподели Сергей Храбски, пенсиониран полковник от украинската войска, пред The ​​New York Times.

 

Той сподели, че Украйна не е сложила задоволително акцентиране върху построяването на отбрана, само че също по този начин дефицитът на работна ръка и съоръжение е проблем. Строителството е изостанало ”, се споделя още в публикацията.

 

Украинската войска стартира да провежда защитата в Авдеевка единствено преди три месеца и реализира единствено непретенциозен триумф.

 

Пенсионираният полковник от украинските въоръжени сили Сергей Грабски сподели, че строителството изостава от графика заради липса на личен състав и съоръжение. „ Нямаме задоволително инженерни елементи. А тези, които имаме, нямат задоволително съоръжение “, сподели той.

 

Руските сили реализираха спомагателни триумфи след завладяването на Авдеевка през февруари, като неотдавна превзеха три села за една седмица, само че специалисти споделиха, че теренът може да усложни съветското нахлуване. Ако забави руснаците, може да даде време на Украйна да построи и усъвършенства отбраната си, само че единствено времето ще покаже.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР