Командно-щабно учение Тримонциум – 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование

...
Командно-щабно учение Тримонциум – 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование
Коментари Харесай

България ще бъде домакин на командно-щабното учение „Тримонциум-2024“

Командно-щабно обучение „ Тримонциум – 2024 “ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU) ще се организира от 27 до 30 май 2024 година в региона на 55-и инженерен полк – Белене . В учението вземат участие военнослужещи от въоръжените сили на България, Румъния, Грузия и Хърватия. След 2014 година и 2018 година това е третото командно-щабно обучение на логистичното формирование за обща инженерна поддръжка, чийто хазаин е страната ни.

Темата на учението е „ Действие на щаба на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обезпечаване на обща инженерна поддръжка в състава на многонационална механизирана бригада при превъзмогване на следствията от бедствия “ . Целите на учението са повишение на оперативната съгласуемост, подготовката и качествата на щаба на формированието за обмисляне и организация на осъществяването на инженерни задания при осъществяване на мироопазваща интервенция.

Предвижда се на 30 май 2024 година от 10:00 ч. на брега на река Дунав да се проведат демонстрации на качествата с динамичен и неподвижен показ от 55-и инженерен полк .

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща поддръжка в състав рота, е основано през ноември 2007 година в Брюксел, Белгия, след подписан Меморандум от министрите на защитата на България, Румъния, Грузия и Хърватия, с водеща страна Румъния . Ротата е формирана от щабен детайл, взвод „ механизирани мостове “ и електро-технически взвод от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-и инженерен полк на българските Сухопътни войски; пътно-строителен взвод и свързочно поделение от Румъния; взвод за хоризонтални структури от Хърватия; свързочно поделение и екип за разкриване, превозване и заличаване на невзривени муниции и спонтанни взривни устройства от Грузия.

Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка е предопределено за присъединяване в интервенции, водени от НАТО, като част от Многонационалните взаимни оперативни сили (CJTF). Негова съществена задача е да обезпечава обща инженерна поддръжка за логистиката в театъра на интервенциите. Всяка година се организират командно-щабни учения с демонстриране на качества на формированията от страната-домакин. От основаването на интегрираното логистично формирование за обща инженерна поддръжка до тази година са извършени общо 19 такива учения на територията на всяка от страните-участнички. Три от тези учения са извършени в границите на учения на НАТО – многонационално логистично полево обучение „ Capable Logistician 2013 “ в Словакия, „ Capable Logistician 2015 “ в Унгария и „ Capable Logistician 2017 “ в Полша.

Русия стартира нуклеарни учения като предизвестие към Запада

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР