Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев припомни след заседанието, че

...
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев припомни след заседанието, че
Коментари Харесай

Изсипва Се Цял Милиард Лева! От Министерството Съобщиха, Ето Кой Ще Намаже Дебело!

Командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев напомни след съвещанието, че главната причина за актуализирането на плана е финансовата рамка, тъй като в предходния вид не бяха планувани средства за Данък добавена стойност. Реализацията на плана, за който в този момент се плануват 984 млн. лв., е съобразена и с националния проект за повишаване на разноските за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт. Разликата от 164 млн. лв., по отношение на признатия през 2016 година от Народното събрание план за капиталов разход, е разпределена за заплащане през 2025 и 2026 година.

Командирът на бойния ни флот счита, че обновеният план ще даде опция да се водят договаряния с повече от една компания.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява пред публицисти, че плануваните по плана 2 кораба не са задоволителни, само че отнякъде би трябвало да се стартира.

" Започваме с тези два и с желанието да модернизираме фрегатите, с цел да може в идващите години да изпълняваме функционалностите си по море ", сподели Каракачанов, който е удовлетворен от консенсуса в комисията за поддръжка на плана.

В отговор на въпрос заместник-министърът на защитата Анатолий Величков удостовери, че към този момент са изпратени настояванията за предложения към седем страни по плана за нов вид военен аероплан. " Очакваме до два месеца да получим предложения ", уточни Величков.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР