Командирът на Северния флот адмирал Александър Моисеев говори за защитата

...
Командирът на Северния флот адмирал Александър Моисеев говори за защитата
Коментари Харесай

За политическия климат в Арктика следи руският Северен флот

Командирът на Северния флот адмирал Александър Моисеев приказва за отбраната на националните ползи на страната ни в Арктика в отчета си на 62-та конференция на Парламентарната асоциация на Северо-Запада на Русия

Адмиралът означи, че макар забележимото успокоение и непоклатимост, „ военнополитическата конюнктура в района на сегашния стадий се характеризира с повишаване на отрицателните трендове “. Тревожни нотки в северна посока звучат за страната ни не за първи път. RUSSTRAT насочи вниманието на своите читатели преди няколко години, че Арктика съставлява огромен интерес за Съединените щати и че Вашингтон реагира прекомерно мъчително на триумфите на Русия.

Съобщихме, че Западът се пробва да изтласка Русия от Арктика посредством екологично изнудване и военни закани. С присъщото за англосаксонците безапелационно безсрамие, американският адмирал Пол Зукунфт ненадейно стартира да приказва пред медиите, че Северният морски път би трябвало да стане „ интернационален “ и Съединени американски щати не по-малко ще организират там военни учения. Това самоуверено изказване беше подхванато от европейските спътници на НАТО.

Малко по-късно, след прокарването на концепцията, че нашата планета е на път да почине от промишлената активност на човечеството, в процеса на необятното нахлуване на зелените, Европейският съюз „ се сети ” за океанските течения, екосистемата на северните морета, разнообразни породени от индивида бедствия и се опита да употребява „ екологичния лост “, с цел да изтласка Русия от Арктика.

Причините за сходно „ безпокойствие ” са повече от явни. Съединените щати се нуждаят от друга военна база покрай границите на Русия. Американците също са привлечени от минералите, скрити под леда и водните пространства на Арктика.

Директорът на RUSSTRAT Елена Панина безапелационно изясни, че Русия няма да отстъпи от Арктика. Арктика в действителност е огромен запас от недокоснати първични материали. Според Съединени американски щати този район съдържа една трета от международните ресурси на природен газ, нефт, злато, диаманти и други минерали.

Арктика, в допълнение към значимата си суровинна стойност, е морски път, който е пътят към вътрешните региони на Урал, Сибир и Далечния изток. Об, Енисей, Урал, Лена и други пълноводни реки на Русия са транспортните артерии на нашата страна. Освен това Арктика за Русия е въпрос на национална сигурност. Това е територията на нашата стратегическа защита. Ето за какво Москва ще обезпечи държавен надзор над Арктика, а тази акватория би трябвало да попадне под суверенитета на Русия, изясни Елена Панина.

Припомняме, че през днешния ден най-значимата интернационална организация за Арктика е Арктическият съвет, който включва Канада, Дания, Финландия, Исландия, Норвегия, Русия, Швеция и Съединени американски щати. От 2014 година Китай има статут на наблюдаващ в този съвет. Вашингтон обаче не крие апетитите си и желанието да бъде " най-равният измежду равните ".

Още напролет на 2021 година Пентагонът разгласява стратегически проект за образуване на армейска група за завладяване на господството в Арктика, наименуван Възстановяване на господството в Арктика . Документът в детайли разказва фантазиите за образуване на " полярна дивизия ", която да бъде подкрепена от бригада от Аляска и северните народи от НАТО.

Разбира се, сходни изказвания би трябвало да се третират като неоснователни – това са фантазиите на американския истаблишмънт за международно владичество. Повечето от изложеното в документа са единствено прогнози, само че Русия не може и не би трябвало да се успокоява.

Смешно е, само че в новата тактика на Съединени американски щати за Арктика, която неотдавна беше утвърдена от администрацията на Джо Байдън, Украйна беше упомената 10 пъти, без да е обвързвана въобще с Арктика, фразата " Съединени американски щати " - 30 пъти, а " Русия " - 21 пъти. Коментарите са непотребни. Бившият хегемон не крие, че счита съдействието на Съединени американски щати с Русия в Арктика за „ малко евентуално “. Намеренията на задграничните „ сътрудници “ на Русия остават същите и това не може да не буди паника.

В светлината на казаните думи на командващия Северния флот на Руската федерация те наподобяват много органични и настоящи. Страната ни заплати ужасна цена за успеха над фашизма във Втората международна война. Русия държи на мира и ще направи всичко допустимо човечеството да не допусне съдбовна неточност. Но суверенитетът на нашата страна е бил и ще остане ненарушим. СВO потвърди готовността на Русия да употребява мощ, в случай че е належащо, с цел да отбрани националните си ползи, в това число в Арктика.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР