Командирът на Съвместното командване на специални операции (СКСО) - Пловдив

...
Командирът на Съвместното командване на специални операции (СКСО) - Пловдив
Коментари Харесай

Генерал-майор Явор Матеев награди редник от Специалните сили с награден знак За доблестна служба - втори вариант за спортни постижения

Командирът на Съвместното командване на специфични интервенции (СКСО) - Пловдив генерал-майор Явор Матеев отличи с плакети на военното формирование отличили се в спорта военнослужещи. Със заповед на министъра на защитата Димитър Стоянов, за своите достижения и отбрана достойнството и името на Специалните сили, на Българската войска и на Република България, награждава редови войник Венелина Поптолева с награден знак " За доблестна работа " - втори вид. Наградата връчи командирът на СКСО. С негова заповед редник Поптолева бе наградена и с плакет и грамота на Специалните сили. Отличието й се дава за второто място на Европейското състезание по бокс тази година в Будва, Черна гора, в категория до 52 кг.

Р-к Поптолева е на работа в СКСО от две години. През това време съчетава воинските си отговорности със спортната си кариера. Като състезателка по бокс в националния тим на България се включва преди девет години, а на 15-годишна възраст е поставила ръкавиците за първи път. Участвала е в едно международно състезание, където става първенец за девойки до 48 кг. Има участия в над 200 републикански и интернационалните мачове и завоювани над 100 медала.

С плакети и грамоти бяха отличени и заелите първо място в крайното класиране на държавните военни шампионати през 2022 година при дамите и мъжете в Българската войска военнослужещи от СКСО. Това са младши сержант Ваня Гатева и младши сержант Кирил Николов. Те са оповестени и за състезател и спортистка на годината на Министерството на защитата. Съвместното командване на специфичните интервенции заема второ място отборно в крайното класиране.

" Не би трябвало да пропущаме мотив, с цел да разпознаваем заслужили бойци от Специалните сили. Момчета и девойки, които наред с компликациите, провокациите и големите опасности на службата в Специалните сили, поставят големи и в доста случаи спомагателни свръхусилия, с цел да се показват сполучливо на спортното поле ", сподели в приветствието си командирът ген. Матеев. Той изрази своето удивление от достиженията на редник Поптолева, като акцентира, че тя всекидневно извършва функционалните си отговорности в бойно формирование от Трета група Специални сили, а след работно време тренира, с цел да реализира тези резултати - без да има комфорта и във връзка с време, и във връзка с специфични условия и финансиране от други институции. Класирането й на второ място на Европейското състезание ген. Матеев дефинира като мъжество.

Командирът на СКСО акцентира, че Министерството на защитата провежда най-вече военни шампионати, като доста от тях са на извънредно високо ниво като участия и спортни достижения.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР