Командирът на руската 4-та мотострелкова бригада полковник Вячеслав Макаров е

...
Командирът на руската 4-та мотострелкова бригада полковник Вячеслав Макаров е
Коментари Харесай

Командирът на руската 4-та мотострелкова бригада е убит в ДНР

Командирът на съветската 4-та мотострелкова бригада полковник Вячеслав Макаров е умрял по време на боеве в (самопровъзгласилата се - б.р.) Донецка национална република (ДНР). Това заяви в неделя формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация (РФ) генерал-лейтенант Игор Конашенков , представен от ТАСС.

По думите му Макаров е бил на предната линия и персонално управлява борбата. Конашенков съобщи, че съветските сили са отбили две украински офанзиви. Той твърди, че са унищожени четири бойни машини на пехотата, три танка и две бронирани машини на Въоръжените сили на Украйна. При трета офанзива командирът на бригадата е бил тежко ранен и е умрял при изнасянето му от бойното поле.

Конашенков заяви също, че е умрял и заместник-командирът на армейския корпус за военно-политическа активност полковник Евгений Бровко , който е управлявал дейностите на персоналния състав. Според Игор Конашенков Бровко е умрял героично в борбата за отбиване на една от офанзивите, като е получил голям брой рани от шрапнели.
 Девет души са починали при обстрел в Донецк Обновена
Девет души са починали при обстрел в Донецк

Най-малко още 10 души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР