Командирът на Либийската национална армия Халифа Хафтар и Агила Салех,

...
Командирът на Либийската национална армия Халифа Хафтар и Агила Салех,
Коментари Харесай

Преговорите за Либия в Москва завършиха без споразумение за прекратяване на огъня

Командирът на Либийската национална войска Халифа Хафтар и Агила Салех, ръководител на Народното събрание в Източна Либия напуснаха Москва, без да подпишат съглашение за преустановяване на огъня с Правителството на националното единодушие на премиера Файез Сарадж, съобщи ТАСС, цитирайки либийската организация ЛАНА.
В същото време се стигна до нови въоръжени конфликти в южната част на столицата Триполи. Телевизия " Хадас " цитира изказване на Либийската национална войска, която декларира, че е решена да победи.

По-рано беше обявено, че Хафтар е изискал период до тази заран, с цел да изследва съглашението за преустановяване на огъня, препоръчано след непреки договаряния в Москва с държавното управление на националното единодушие.

Командирът на Либийската национална войска фелдмаршал Халифа Хафтар съобщи, че препоръчаният му в Москва план за съглашение за преустановяване на огъня с държавното управление на националното единодушие на премиера Файез Сарадж е пренебрегвало редица претенции на неговата страна.

" Проектът подценява доста от настояванията на либийската войска ", съобщи Хафтар, представен от телевизия " Ал Арабия ".

По-рано арабския клон на телевизия " Скай Нюз " съобщи, че на непреките договаряния в Москва Хафтар е упорствал силите на ЛНА да бъдат позволени в Триполи и да се сътвори държавно управление на националното единение, което да получи утвърждението на Народното събрание, който заседава в източния град Тобрук.

Освен това фелдмаршалът настояваше на интернационален мониторинг на осъществяването на съглашението, в който да не взе участие Турция, както и извеждане на " доведените от Сирия и Турция наемници " от Либия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР