Командирът на Авиоотряд 28 ген.-майор Златко Златев очаква до края

...
Командирът на Авиоотряд 28 ген.-майор Златко Златев очаква до края
Коментари Харесай

Чакат първите два медицински хеликоптера до края на годината

Командирът на Авиоотряд 28 ген.-майор Златко Златев чака до края на годината да има един или два медицински хеликоптера. Директорът на Държавния авиационен оператор разяснява, че в случай че се мине на вид да се подписва контракт с непознат оператор, може да станат и повече. Успоредно с това би трябвало да се приготвят оперативни бази, лечебните заведения за кацане, както и медицинските екипи.  
 За момента проектът е първите 6 вертолета да бъдат ситуирани в София, Пловдив, Варна, Ямбол и Долна Митрополия. Опцията е вертолетите да са 6+2 и по този начин да се покрие цялата страна, уточни ген.-майор Златев. 
Преди към седмица стана ясно, че Министерството на здравеопазването е получило дефинитивна оферта за доставка на 6 плюс 2 медицински хеликоптера на стойност 160,5 млн. лева Предложението е направено от италианската компания " Леонардо ", която e единствената, подала оферта преди няколко месеца при първия конкурс. Първоначално здравното министерство приключи процедурата, само че след това реши да стартира директно договаряне с италианската компания.
Има концепция Държавният авиационен оператор да разшири активността си и да служи освен на държавното управление, а на всички български жители.
Освен това има предложение полетите да стават със поръчка непосредствено от министъра на опазването на здравето, защото сега се изисква позволение от премиера. Ако има незабавен случай като злополука, инфаркт, инсулт, ще се дава поръчка към незабавна помощ, която може да реши дали да се изпрати кола за спешна помощ или вертолет.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР