Командирът на авиобаза Граф Игнатиево генерал Николай Русев с първи

...
Командирът на авиобаза Граф Игнатиево генерал Николай Русев с първи
Коментари Харесай

Специално: Има ли шпиони сред нидерландските пилоти? Командирът на авиобаза Граф Игнатиево пред БНТ

Командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " военачалник Николай Русев с първи коментар на изявленията в обществените мрежи, които намекваха за шпионски скандал.

Според публикуваните информации нидерландски водачи на F-35, които са основани у нас за осъществяване на задания по защита на въздушното ни пространство, са станали обект на внимание, с цел да споделят информация за самолета.

За командира на авиобаза " Граф Игнатиево " това е подправена вест.

След контакт с сътрудника ми, който е пълководец на формированието от Нидерландия,той съобщи, че неговите водачи по никакъв метод, никой не се е опитвал да ги подкупва, да желае от тях някакви отговори – за жалост, в България има недобронамерени хора, които се пробват да омаловажават нашата работа заради обстоятелството, че летим на МиГ-ове, а не на Ф-ове. Ние български летци - изтребители носим български сърца, служим на Родината и на народа си. И не се продаваме. Ние можем да летим и на ЕФ, и на Рафал, и на Еврофайтър можем да се приучим, само че тези хора ще си останат до край такива – нечисти хора, съобщи особено за Българска национална телевизия бриг. ген. Николай Русев, пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ".

От началото на април 100 нидерландски военни с 6 водачи и 4 изтребителя Ф-35 са в Авиобаза Граф Игнатиево. Мисията е прогрес в процеса на увеличаване на източния фланг на НАТО, а разгръщането на един от най-модерните самолети у нас провокира мощен интерес.

Днес в авиобаза " Граф Игнатиево " започнаха подготвителните полети на екипажите, които ще вземат участие във въздушните демонстрации на празника на Българската войска 6 май. Военовъздушните сили както и останалите типове войски ще се включат в празничните прояви с демонстрации на качества.

Репортер: Димитър Димитров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР