Командир от Специални сили намери издирван мъж в Родопите. Полковник

...
Командир от Специални сили намери издирван мъж в Родопите. Полковник
Коментари Харесай

Офицер спаси издирван възрастен мъж в Родопите

Командир от " Специални сили " откри търсен мъж в Родопите. Полковник Тодор Грибачев през вчерашния ден бил на посетители на сестра си в чепеларското село Орехово. Местните го предизвестили, че търсят възрастен мъж от Пловдив, който бил в неопределеност от 48 часа и бил издирван от избавителни екипи.

Докато правел утринния си крос, военния чул стенания, които идвали от дере. Полковникът слязъл до реката и там в ледените води разкрил 73-годишния търсен мъж, изпаднал в хипотермия. Веднага се обадил на избавителните екипи и влезнал в реката да извади потърпевшия. Докато дойде кола за спешна помощ, военнослужещия оказал първа здравна помощ, разтрил замръзналото му тяло и съумял отчасти да върне кръвообращението в краката на мъжа.

" Лошото е, че този регион, в който аз го открих, към този момент беше претърсен и в случай че аз не бях го намерил, изхода щеше да е летален, не му оставаха един два часа, с цел да престане да диша напълно, тъй като кръвта единствено в горната част от тялото имаше кръв. Просто Господ му е оказал помощ на този човек да бъда в точното време на точното място и аз въпреки всичко имам подготовка, знаем какво да вършим в такива обстановки, шанс ", описа полковник Тодор Грибачев - пълководец на 86-а Група " Специални сили " от Съвместно командване на специфичните интервенции.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР