Командир на Революционната гвардия на Иран, отговарящ за външните ѝ

...
Командир на Революционната гвардия на Иран, отговарящ за външните ѝ
Коментари Харесай

Революционната гвардия на Иран заплаши да спре доставките на петрол от съседни страни

Командир на Революционната армия на Иран, отговарящ за външните ѝ интервенции, сподели, че организацията е подготвена да попречи на районните доставки на нефт, в случай че Съединени американски щати забранят иранската търговия с него, съобщи " Ройтерс ".

Касем Солеймани направи коментара си по време на посещаване на президента Хасан Рохани във Виена. Там президентът направи сходен намек в диалог с сътрудника си Александер ван дер Белен. Солеймани, чиито сили са свързвани с интервенции зад граница, в това число в Ирак и Сирия, поздрави Рохани и газа, че армията ще е подготвена за сходна политика.

" Целувам Ви ръка (г-н Рохани), за изложение на сходни мъдри и навременни оментари и ще ви послужвам в използването на всяка политика в интерес на ислямската република, " споделя Солеймани в писмо, оповестено от организация ИРНА.

Рохани не дава детайлности по какъв начин тъкмо може да се случи сходна обсада. В непосредствена непосредственост до Иран обаче са основни производители на нефт като Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт и Обединените арабски емирства. В предишното Техеран е заплашвал, че може да блокира Ормузкия пролив при враждебни дейности от страна на Съединени американски щати.

Междевременно във Виена Рохани сподели по време на прескоференция, че страната му е подготвена да остане в съглашението за нуклеарната ѝ стратегия, в случай че изгодите от това ѝ бъдат обезпечени.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3309)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР