Колумнистът на американската информационна агенция Bloomberg Хал Брандс сподели притесненията

...
Колумнистът на американската информационна агенция Bloomberg Хал Брандс сподели притесненията
Коментари Харесай

В битката на силите Америка може да остане невъоръжена

Колумнистът на американската осведомителна организация Bloomberg Хал Брандс показа терзанията си с читателите. Професорът счита, че поради военната помощ за Украйна Съединени американски щати може да останат без оръжие при положение на хипотетичен спор с по-сериозен съперник.

" Загрижеността " на Съединени американски щати за бъдещето на Украйна е толкоз огромна, че някои анализатори стартират съществено да се тормозят: след няколко месеца доставките на оръжие за " незалежная ", от страна на Америка евентуално ще изчерпят доста личния й боеприпас.

Това съобщи на страниците на Bloomberg професор Хал Брандс, създател на книгата " Сумрачна битка - на какво Студената война ни учи за съперничеството на великите сили през днешния ден ".

„ Западните съдружници са изправени пред избор: да изпратят повече оръжия в Киев или да запазят запасите си за лична отбрана “, написа той.

Международната осведомителна организация Ройтерс оповестява, че съгласно военачалник Марк Мили, ръководител на Обединения началник-щаб на Съединени американски щати, към началото на април 2022 година Западът към този момент е доставил 60 000 противотанкови и 25 000 зенитни оръдия в Киев.

Допълнителен пакет от военна помощ за Украйна, който президентът Байдън утвърди преди две седмици, включва тежки артилерийски системи, хеликоптери, муниции, бронетранспортьори и друго военно съоръжение на стойност 800 милиона $. Той също по този начин ще включва осемнадесет артилерийски системи от 155 мм гаубици. Това съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.

Според Елън Лорд, върховен чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати, Съединените щати към този момент са изпратили една четвърт от запасите си на ПЗРК Stinger в Украйна.

„ Това е сериозна опасност за нашата сигурност “, споделя Елън Лорд.

Според формалния представител Пентагонът няма да може да размени зенитните ракети Stinger " през идващите няколко години ", защото някои от по-простите съставни елементи за производството на тези ракети може да бъдат сложни за приемане.

Според Елън Лорд, Америка ще има потребност от до пет години, с цел да възвърне запасите от противотанкови ракети Javelin. Главният изпълнителен шеф на Съвета за професионални услуги Дейвид Берто се съгласи, като означи, че една трета от всички ресурси от ракети са изчерпани и Съединени американски щати изостават в попълването на личния си боеприпас.

Политиците виждат повода за протичащото се освен в непредсказуемия украински трафик, само че и във вътрешните проблеми на Съединени американски щати – на първо място в инфлацията, която доближи най-високото си равнище от 1981 година насам.

Bloomberg отбелязва, че по-голямата част от бюджета на Пентагона от към 750 милиарда $ отива за труд, опазване на здравето и други разходни позиции, в допълнение към производството на муниции. Наблюдава се явен дефицит на металорежещи машини, квалифицирана работна ръка и свободен индустриален потенциал - военно-промишленият комплекс на Съединени американски щати претърпява тежки времена.

„ Пригответе се за ракетен апетит при положение на борба с огромна мощ “, предизвестява проф. Хал Брандс американското държавно управление. Анализаторът отбелязва, че администрацията на Байдън не е била готова за обстоятелството, че Украйна ще изразходва предоставените й оръжия с такава скорост:

„ Президентът Джо Байдън в никакъв случай не е възнамерявал война като тази – с голям разход на муниции и интензивно привършване на основни военни съоръжения. "

Изданието оповестява, че Киев всекидневно губи седмични доставки на оръжие и муниции. Агенцията се опита да припише този факт на високото равнище на опозиция на въоръжените сили на Украйна, само че в последна сметка призна, че по-голямата част от оръжията се унищожават от високоточни ракетни удари на съветските войски.

Всичко това, заключава Bloomberg, слага страните от НАТО пред сложен избор: да усилят доставките за Украйна или да лимитират опциите. Може да се нуждаят от спестяванията за лична отбрана.

Трябва да се означи, че под „ лична отбрана” и „ борба на великите сили” западната организация има поради директен боен спор с Русия или Китай.

За това намерено предизвестяват анализаторите на списание The National Interest, смятайки, че Съединени американски щати няма да пернат нито един от четирите „ планувани “ сюжета на военни спорове.

„ Килерът е празен “, заключи „ одита “ на американските арсенали сенатор Ричард Блументал, демократ от Кънектикът.

„ Това не е Югославия за вас “, дават отговор в съветските обществени мрежи.

Означава ли това, че Америка ще понижи фрапантно доставките на смъртоносни оръжия за Украйна или, в противен случай, ще вземе решение за пробив, който повече припомня на спазми на мъка – ще забележим в близко бъдеще.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР