Колумнист на New York Times призова за отстраняването на президента

...
Колумнист на New York Times призова за отстраняването на президента
Коментари Харесай

Колумнист на New York Times призовава президента на Харвард Клаудин Гей да подаде оставка: „Това е повратна точка“

Колумнист на New York Times прикани за отстраняването на президента на Харвардския университет Клаудин Гей на фона на обвинявания в плагиатство, писането на обстановката е доближи „ повратна точка “.

Джон Макуортър, професор по езиковед в Колумбийския университет, написа в публикация за New York Times в четвъртък, в която сподели, че Гей би трябвало да подаде оставка, в случай че учебното заведение от Бръшляновата лига откаже да я освободи от поста й.

Твърди се, че гей е цитирала или перифразирала създатели повече от 40 пъти без уместно приписване в университетските си писания – което нарушава строгите правила на учебното заведение по отношение на плагиатството.

„ Харвард има ясна политика по отношение на плагиатството, която заплашва студентите с наказване до еквивалента на университета на изключване единствено за един подобен случай “, написа Макуортър.

„ Тази политика може да не се отнася за президента на университета, само че неотдавнашните възходящи разкрития за минали случаи на плагиатство от доктор Гей вършат несъстоятелно нейнот...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР