Колумбийското правителство казва, че бунтовническата група Армия за национално освобождение

...
Колумбийското правителство казва, че бунтовническата група Армия за национално освобождение
Коментари Харесай

Колумбийската бунтовническа група ELN освободи бащата на футболиста на Ливърпул Луис Диас

Колумбийското държавно управление споделя, че бунтовническата група Армия за национално избавление (ELN) е освободила бащата на футболиста на Ливърпул Луис Диас, откакто го отвлече преди съвсем две седмици.

В изказване в четвъртък колумбийска делегация, която договаря с ELN в търсене на спокойно съглашение, приветства освобождението на Луис Мануел Диас, само че сподели, че отвличането му „ в никакъв случай не е трябвало да се случва “.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Моля ви да го освободите “: Луис Диас моли похитителите да освободят бащата Бащата на Луис Диас от Ливърпул, похитен от бунтовниците ELN, споделя Колумбия < /h3> Родителите на крилото на Ливърпул Луис Диас, отвлечени в Колумбия завършек на списъка

Местни телевизионни канали демонстрираха бащата на Диас на писта в град Валедупар в четвъртък, откакто излезе от хеликоптер. Нападателят на Ливърпул и колумбийския народен тим по футбол беше умолявал похитителите да освободят татко му, който беше взет пленник с оръжие в Северна Колумбия на 31 октомври.

Съпругата на Мануел Диас, Силенис Маруланда, също беше взета за заложница, само че беше избавена няколко часа по-късно. Колумбийското държавно управление оказа напън върху ELN да освободи Мануел Диас, чието похищение попречва напъните за договаряния за дълготраен мир с бунтовническата група.


„ Настоящият развой с ELN напредна както никой различен до през днешния ден. Независимо от това, нашата делегация смята, че отвличането на Луис Мануел Диас сложи разговора ни в сериозна обстановка и заради това е пристигнало времето да се вземат решения за унищожаване на отвличанията “, се споделя в изказването на държавната делегация.

Шестмесечно преустановяване на огъня сред държавното управление и ELN беше реализирано през август, до момента в който Колумбия се пробва да се отдалечи от военно-фокусиран метод към въоръжени групировки като ELN, които помогнаха за разпалването на цивилен спор, умъртвил повече от 450 000 души през 60-годишен интервал.

„ Да живеят мирът и свободата “, сподели колумбийският президент Густаво Петро, ​​който остана предан на тактиката си за търсене на „ цялостен мир “, в обява в обществените медии след освобождението на Мануел Диас.

В изказването на държавното управление се споделя, че всички останали заложници, държани от ELN, би трябвало да бъдат освободени, само че не се предлага приблизителна оценка какъв брой хора към момента са арестувани.

След новината за отвличането на татко му Луис Диас получи изказвания за поддръжка от сътрудници футболисти и почитатели по целия свят.

Колумбийските управляващи започнаха търсене на Мануел Диас и ръководителят на ELN призна, че отвличането му е „ неточност “.


В първото си присъединяване за Ливърпул след отвличането на татко му Диас вкара изравнителен гол против Лутън във Висшата лига и подвигна фланелката си, с цел да разкрие посланието „ Libertad Para Papa “ или „ независимост за баща “. < /p>

В обява в обществените медии след мача Диас моли за освобождението на татко си.

„ Днес футболистът не приказва с вас. Днес Лучо Диас, синът на Луис Мануел Диас, приказва с вас. Мане, моят татко, е неотклонен служащ, опора в фамилията и той е бил похитен “, се споделя в него.

„ Моля ELN за незабавното освобождение на татко ми и апелирам интернационалните организации да работят дружно за неговата независимост. “

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР