Колумбийският президент Иван Дуке поиска от международната общност да отпусне

...
Колумбийският президент Иван Дуке поиска от международната общност да отпусне
Коментари Харесай

Колумбийският президент призова международната общност да помогне за спасяването на Амазония

Колумбийският президент Иван Дуке изиска от интернационалната общественост да отпусне средства за спасяването на Амазония, откакто през вчерашния ден в Бразилия пламнаха стотици нови пожари, съобщи Франс прес.

"Искам да насочва апел към интернационалната общественост, с цел да разбере, че с изключение на думите са нужни средства и техническа поддръжка, с цел да опазим нашите "амазонски бели дробове ", съобщи Дуке по време на посещаване в югозападния град Кали.

След телефонен диалог с бразилския президент Жаир Болсонаро Дуке посочи, че средствата ще бъдат употребявани и за битка с трасграничната престъпност в региона на "белите дробове на планетата ", обвързвана с контрабандата на растения и животни.

Колумбийският президент добави, че ще изиска от страните, на чиято територия се намира Амазония, да одобряват взаимна декларация за запазване на биоразнообразието в най-голямата тропическа гора на планетата. Амазонските гори се разгръщат на територията на Бразилия, Боливия, Венецуела, Гвиана, Френска Гвиана, Еквадор, Колумбия, Суринам и Перу.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР