Колумбийската полиция арестува кубинец, заподозрян за планиране на убийство на

...
Колумбийската полиция арестува кубинец, заподозрян за планиране на убийство на
Коментари Харесай

Колумбия осуети атентат на кубински джихадист срещу американски дипломати

Колумбийската полиция арестува кубинец, обвинен за обмисляне на ликвидиране на американски дипломати в името на " Ислямска страна ", съобщи " Асошиейтед прес ".

Заподозреният, Раул Гутиерес, дойде в четвъртък в белезници в правосъдна зала в Богота, където съдията постанови той да бъде арестуван, без опция за стартиране под гаранция, поради обвинявания в тероризъм и скрит план. Той беше задържан по-рано през седмицата в западния колумбийски град Перейра при взаимна интервенция с испанската полиция и ФБР.

Властите оповестиха, че са прехванали известия от февруари, в които Гутиерес обсъждал проекти да създаде и взриви самоделна бомба в ресторант в Богота, където си е търсил работа като мияч на чинии. Ресторантът постоянно бил посещаван от американски дипломати. В друго известие, изпратено по месинджъра Телеграм, той също по този начин изразявал подготвеност да се самовзриви в името на Аллах и на " Ислямска страна ".

Следователи обявиха, че Гутиерес получил точни указания за осъществяване на нахлуване против американци в връзки с хора от Испания и Мароко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР