Колумбийката беше представена от актрисата София Вергара Колумбийската звезда Карол

...
Колумбийката беше представена от актрисата София Вергара Колумбийската звезда Карол
Коментари Харесай

Карол Джи стана първата латиноамериканка, обявена за Жена на годината на Billboard

Колумбийката беше показана от актрисата София Вергара
Колумбийската звезда Карол Джи сътвори историята на церемонията по връчването на премиите " Жените в музиката " на Billboard, предават АП и Българска телеграфна агенция.

" За първи път в историята латиноамериканка е оповестена за Жена на годината ", с тези думи тя стартира речта си, приемайки оценката. В чест на невероятното достижение изпълнителката произнесе останалата част от речта си на испански език.

Колумбийката получи премията си на гала в Ингълуд, откакто беше показана от актрисата София Вергара.

За Карол не е непознато да твори история. Миналия месец тя стана първата жена, спечелила " Грами " в категорията за най-хубава ърбан музика. Историческото й достижение отрази изменящото се разбиране на регетона и латино хип-хопа като извънредно " мъжка музика ". А през 2023 г. нейният " Manana Sera Bonito " стана първият испаноезичен албум на изпълнителка, достигнал до първото място в класацията Billboard 200.

Шеметният триумф на Карол Джи продължи, когато изпълнителката потегли на турне в поддръжка на албума си, по време на което беше хедлайнер на доста от местата, където изнасяше концерти.

Сред предходните Жени на годината на списанието са SZA, Оливия Родриго, Карди Би, Били Айлиш, Ариана Гранде, Селена Гомес, Лейди Гага, Тейлър Суифт. 

Водеща на наградната гала бе Трейси Елис Рос, която майсторски направляваше публиката и не пропусна да подчертае главната тематика на вечерта - да отдадеш респект към дамите в музикалния бизнес значи да почетеш дамите в международен мащаб.

Нова категория награди за изпълнителки, които са " световни сили ", бяха връчени на дами от целия свят за техния извънреден принос към родните им страни, в това число на италианката Аннализа, филипинката Сара Джеронимо и бразилката Луиза Сонза. Втората годишна премия за продуцент на годината получи Пинк Пентърес. Тя сподели в речта си, че доста хора не са си я представяли по метода, по който наподобява, поради музиката, която прави. Пинк Пентърес добави, че въпреки мнозина към момента да не я одобряват насериозно, тя е щастлива от признанието на Billboard.

Сред изпълнителите на церемонията бяха Марън Морис, Темс, Виктория Моне, които също бяха измежду отличените. Певицата Чарли ХСХ пък показа нова ария. А Виктория Моне сложи началото на шоуто с осъществяване на огромния си шлагер " On My Mama ". Непосредствено по-късно майка й, която изпълнителката не очакваше, й връчи премията за изгряваща звезда.
 Виктория Моне
Виктория Моне
Снимка: Getty Images
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР