Колумбия ще умъртви част от 166-те хипопотама, чиито предци са

...
Колумбия ще умъртви част от 166-те хипопотама, чиито предци са
Коментари Харесай

Умъртвяват част от хипопотамите на Ескобар

Колумбия ще умъртви част от 166-те хипопотама, чиито предшественици са били благосъстоятелност на наркобарона Пабло Ескобар през 80-те години на предишния век.

Cъдът в щaтa Oхaйo дaдe грaждaнcки прaвa нa живoтнитe

Министърът на околната среда Сузана Мухамад съобщи, че 20 ще бъдат стерилизирани, други ще бъдат трансферирани в чужбина, а „ някои “ ще бъдат евтаназирани. Експертите от години се пробват да управляват броя на хипопотамите.

Ескобар внася животните за своя частен зоопарк в Hacienda Nápoles. Те бяха оставени да се скитат, откакто той беше погубен при престрелка с полицията през 1993 година

През годините управляващите в Колумбия пробваха разнообразни подходи за ограничение на популацията на хипопотамите по река Магдалена, в това число дезинфекция и прекачване на човеци в зоологически градини в други страни.

Хитов сериал за живота на наркобарона потегли в ефира на bTV Action

Усилията обаче не реализираха претенции резултат, тъй като плодовитата околност и неналичието на хищници дават съвършени условия за процъфтяването на типа.

Хипопотамите бяха оповестени за инвазивен тип предходната година, отваряйки вратата за изтребване.

„ Работим по протокол за експорт на животните “, сподели Мухамад. По думите й евтаназията е последна мярка.

Колумбийските специалисти от дълго време предизвестяват, че неконтролираното размножаване на хипопотамите съставлява опасност за хората и локалната дива природа.

Прогнозите сочат, че популацията може да доближи 1000 до 2035 година, в случай че не се направи нещо, само че деятели считат, че от стерилизацията животите страдат, а също по този начин има и огромна заплаха за ветеринарите, които го вършат.

В довода на управляващите се показва, че сходна концепция ще навреди на публичния морал и ред

Хипопотамът е едно от най-големите сухоземни животни, като възрастните мъжки екземпляри тежат до три тона. Те са и измежду най-опасните, като убиват към 500 души годишно.

Рибари по поречието на река Магдалена не един път са атакувани. Имало е и случаи, когато хипопотами са нахлували в учебен двор, за благополучие не е имало потърпевши.

Ескобар бе началник на картела Меделин и именуван „ кокаиновия крал “. Той натрупа положение от към 30 милиарда $ с контрабанда на опиати в Съединени американски щати. Неговото ръководство продължи повече от десетилетие и включваше отвличания, стотици убийства, подкупи, бомбени атентати и войни за територия с конкурентни наркобарони.

Като един от най-търсените мъже на планетата, той се съобщи на колумбийските управляващи през 1991 година при съглашение, че ще прекара пет години в пандиза, който е построил, прочут като La Catedral.

bTV Action излъчва сериала " Наркос " и това разсъни любознанието ни към един от най-големите нарушители от края на XX век

Ескобар бяга година по-късно на фона на опитите на държавното управление да го реалокира в по-строг затвор. Обявена е премия от 2 милиона щатски $ за главата му. Ескобар е убит в родния си град на 2 декември 1993 година, до момента в който се пробва да избяга от полицията.

Той остави завещание от принуждение, само че също и 5500 акра Hacienda Nápoles, частна крепост в Антиокия, съдържаща, наред с други неща, менажерия от четири хипопотама, плюс жирафи, камили и зебри.

Hacienda Nápoles бе дадена на бедните локални поданици от държавното управление след гибелта на Ескобар, а хипопотамите бяха оставени да се разхождат свободно, защото се смяташе, че е прекомерно мъчно да бъдат хванати.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР