Колумбия е признала Палестина за независима държава, но сега ще

...
Колумбия е признала Палестина за независима държава, но сега ще
Коментари Харесай

Колумбия признала Палестина за независима държава, но сега преразглежда решението

Колумбия е признала Палестина за самостоятелна страна, само че в този момент ще прегледа решението си, осведоми " Джерусалим пост ".

Вчера се появи информация, че латиноамериканската страна е признала Палестина за самостоятелна страна, само че новото държавно управление на Колумбия разгласи, че преглежда решението на някогашния президент Хуан Мануел Сантос.

Във вторник Иван Дуке постави клетва като президент на Колумбия. Той е бил осведомен за решението на Сантос преди няколко дни. Външното министерство на Колумбия заяви, че детайлности за решението на Сантос има в писмо от 3 август до палестинския представител в латиноамериканската страна.

От писмото, оповестено от външното ведомство, излиза наяве, че Сантос е признал Палестина за " свободна, самостоятелна и суверенна страна ".

" Както палестинският народ има право да основе самостоятелна страна, по този начин и Израел има право да живее в мир със съседите си ", написа още в писмото.

Палестина благодари за решението на държавното управление на Колумбия.

Но новият външен министър Карлос Холмс съобщи, че решението на някогашния президент ще бъде деликатно преразгледано от новото държавно управление, с цел да се откри до какви последствия може да докара и дали е в сходство с интернационалното право.

Палестина е приета за суверенна страна от Общото заседание на Организация на обединените нации, Международния углавен съд и минимум 136 страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР