Колумбия е признала Палестина за независима държава, но сега ще

...
Колумбия е признала Палестина за независима държава, но сега ще
Коментари Харесай

Колумбия признала Палестина за независима държава, но сега преразглежда решението

Колумбия е признала Палестина за самостоятелна страна , само че в този момент ще прегледа решението си, осведоми " Джерусалим пост ".

Вчера се появи информация, че латиноамериканската страна е признала Палестина за самостоятелна страна , само че новото държавно управление на Колумбия разгласи, че преглежда решението на някогашния президент Хуан Мануел Сантос.

Във вторник Иван Дуке постави клетва като президент на Колумбия. Той е бил осведомен за решението на Сантос преди няколко дни. Външното министерство на Колумбия заяви, че детайлности за решението на Сантос има в писмо от 3 август до палестинския представител в латиноамериканската страна.

От писмото, оповестено от външното ведомство, излиза наяве, че Сантос е признал Палестина за " свободна, самостоятелна и суверенна страна ".

" Както палестинският народ има право да основе самостоятелна страна, по този начин и Израел има право да живее в мир със съседите си ", написа още в писмото.

Палестина благодари за решението на държавното управление на Колумбия.

Но новият външен министър Карлос Холмс съобщи, че решението на някогашния президент ще бъде деликатно преразгледано от новото държавно управление, с цел да се откри до какви последствия може да докара и дали е в сходство с интернационалното право.

Палестина е приета за суверенна страна от Общото заседание на Организация на обединените нации , Международния углавен съд и минимум 136 страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР