Колумбия е постигнала напредък по прехвърлянето на 70 хипопотама в

...
Колумбия е постигнала напредък по прехвърлянето на 70 хипопотама в
Коментари Харесай

Преместването на кокаиновите хипопотами ще струва 3,5 млн. долара

Колумбия е постигнала прогрес по прехвърлянето на 70 хипопотама в задгранични убежища, само че намаляването на провалите, породени от това извънредно завещание на умрелия наркобарон Пабло Ескобар, е обвързвано с висока цена: 3,5 млн. $, съобщи Агенция Франс Прес.

В края на 80-те години на предишния век кокаиновият барон докарва в Колумбия дребен брой от африканските животни. Но след гибелта му през 1993 година животните са оставени да се разхождат свободно в парещ, мочурлив регион в департамента Антиокия, където екологичните управляващи са безпомощни да лимитират броя им, който към този момент наброява 150 животни.

Властите оповестиха, че възнамеряват да уловят и реалокират съвсем половината от хипопотамите през идващите месеци, като 10 от тях ще бъдат изпратени в светилището Осток в северната част на Мексико, а 60 - в неназован към момента обект в Индия.

" Цялата интервенция ще коства към 3,5 милиона $ ", споделя пред кореспонденти Ернесто Зазуета, притежател на светилището Осток.

Той и губернаторът Анибел Гавирия от района на Колумбия, в който се намират хипопотамите, споделят, че възнамеряват да примамят животните с стръв в заграждения, където те ще останат затворени, преди да бъдат сложени в специфични щайги за прекачване.

Колумбия е пробвала стратегия за дезинфекция, с цел да управлява популацията, само че тя се е провалила.

Миналата година Министерството на околната среда разгласи хипопотамите за инвазивен тип, което отвори вратите за вероятно изтребване.

Но проектът за прекачване на хипопотамите се преглежда като животоспасяваща мярка. /БГНЕС

Богота / Колумбия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР