Колоритният джаз фестивал Един джаз ден“, обединяващ малки и големи

...
Колоритният джаз фестивал Един джаз ден“, обединяващ малки и големи
Коментари Харесай

Еднодневният фест „Един джаз ден“ за деца и възрастни с вход свободен и нова дата!

Колоритният джаз фестивал „ Един джаз ден “, сплотяващ дребни и огромни артист-изпълнители и одобрени родни джаз музиканти, ще се състои на 28 ноември на сцена „ В парка “ (НДК, над кино „ Люмиер “), откакто бе отсрочен за неопределен срок заради усложнената епидемиологична конюнктура.
За наслада на всички поданици и посетители на столицата, входът за събитието ще е свободен, с помощта на Министерство на културата на Република България, което застана зад плана с финансовата си поддръжка и направи фестивала още по-достъпен за меломаните.
В неповторимата по рода си самодейност ще се включат едни от най-популярните ни джаз реализатори - музикантите от Бразз Асоциация, суингърите от Lindy Hop Bulgaria,  джаз вокалистката Весела Морова , екзотичната изпълнителка на африкански танци Мария Коса, перкусионистите Ямбадон и други, които ще застанат един до друг с  музикалните гении от Училище за артисти D Stars. Заедно те ще покажат, че джазът с изключение на многопластов и сериозен, е разнороден и прелъстителен род за всички възрасти. 
Във впечатляващата целодневната стратегия на събитиет о ще вземат присъединяване над 100 индивида - фенове и експерти, в границите на четири концерта (три жанрово разграничени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) осъществявания онлайн от най-младите гении и най-очакваните посетители -  обичаните джазмени от Бразз Асоциация .
Една от отличителните черти на “Един джаз ден ” е, че сплотява концертния формат с интерактивен модул - концепцията е присъстващите освен да се срещнат с другите джаз течения и стилове, само че и самите те интензивно да вземат присъединяване в протичащото се - забавлявайки се, пеейки и танцувайки.
“Най-съкровената ни цел, задачата ни от самото основаване на Училище за артисти D Stars e, необятен кръг от хора да се срещнат от близко с големия креативен капацитет, който носят надарените ни курсисти на възраст от 7 до 44 години ”, споделя Даниела Станкова, създател на певческата школа. “Надяваме се планът да се трансформира в традиция и годишно да обогатява музикалния живот на столицата ”, добави още тя.
За уредника: Училище за артисти “D Stars ”
Училище за артисти „ D Stars ” е основано през 2005 година от Даниела Станкова със задачата да открива и дава път за реализация на млади гении в региона на музикално-певческото изкуство. През годините в школата са се обучавали стотици ученици от разнообразни възрасти и с друг опит. Сред главните им цели е да обогатяват музикалния светоглед и знания на своите възпитаници, запознавайки ги с разнообразни жанрове и стилове.
Присъединете се и следете всички новости в. 

ПРОГРАМА 28 НОЕМВРИ, СЦЕНА “В ПАРКА “
11:30 - 13:00 – Концерт - Български джаз
13:00 - 14:00 – Уъркшоп - Африкански ритми и танци с Мария Коса и Yambadon
14:00 - 15:00 – Концерт - Латин джаз
15:00 - 16:00 – Уъркшоп - Скат пеене с Весела Морова
16:00 - 17:00 – Уъркшоп - Суинг танци с Lindy hop Bulgaria
17:30 - 19:00 – Концерт - Суинг и джипси джаз
19:00 - 20:00 – ПАУЗА
20:00 - 21:30 – Заключителен концерт
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР