Колорадо Аваланш спечели плейофна серия в Националната хокейна лига за

...
Колорадо Аваланш спечели плейофна серия в Националната хокейна лига за
Коментари Харесай

Колорадо изхвърли лидер от редовния сезон

Колорадо Аваланш завоюва плейофна серия в Националната хокейна лига за първи път от 2008 година насам, откакто се наложи с 4:1 триумфа над първенеца от постоянния сезон в Западната конференция Калгари Флеймс.

"Лавините " победиха в петия мач от серията с 5:1 като посетител и на полуфиналите на Запад ще чакат спечелилия от серията сред Сан Хосе Шаркс и Лас Вегас Голдън Найтс.

Колин Уилсън и Мико Рантанен се регистрираха с по два гола и асистенция за успеха на Колорадо, а още една шайба осъществя Габриел Ландеског. Вратарят Филип Грубауер отрази 28 удара към мрежата си, като избави и углавен удар на Джони Гудрьо през първата третина.

Единственото попадение за домакините от Калгари осъществя Ти Джей Броуди, само че то бе извънредно незадоволително за канадския отбор да избегне четвърта поредна загуба в серията.

На Изток Торонто Мейпъл Лийфс поведе с 3:2 победи в серията с Бостън Брюинс след победа с 2:1 като посетител.
И трите гола в срещата паднаха в последните 9 минути. Остин Матюс откри резултата в интерес на кленовите листа 11:33 минути след началото на третия интервал, а две минути по-късно Яспери Капанен повиши на 2:0.

Бостън съумя да върне едно попадение посредством Дейвид Крейчи 44 секунди преди финалната сирена, само че за повече "мечоците " нямаха време.

Вратарят на Торонто Фредерик Андерсен отрази 28 шайби към мрежата си, до момента в който сътрудника му на вратата на Бостън Туука Раск избави 25 удара.

Шестият мач от серията е в неделя в Торонто.

Срещи от първия кръг в плейофите на Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (играе се до четири победи от седем мача):

Източна конференция:
Бостън - Торонто 1:2
* Торонто води в серията с 3:2 победи.

Западна конференция:
Калгари - Колорадо 1:5
* Колорадо завоюва серията с 4:1 победи./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР