Колонни ябълкови дървета – предимства и недостатъци Всеки иска да

...
Колонни ябълкови дървета – предимства и недостатъци Всеки иска да
Коментари Харесай

Колонни ябълкови дървета

Колонни ябълкови дървета – преимущества и дефекти

Всеки желае да има в градината си допустимо най-вече забавни насаждения. Едно такова забавно и потребно е колонното ябълково дърво. Няма да обсъждаме сортове и типове, ще приказваме за преимуществата и минусите на такива растения като цяло. След като съпоставих и претеглих всички плюсове и минуси, се отхвърлих да отглеждам тази просвета.

Този тип ябълково дърво има доста преимущества, несъмнено. Основният плюс е, че ябълковото дърво заема малко място. То няма корона, тъй че дърветата могат да бъдат засадени през един метър. Прибирането на реколтата е доста елементарно. Не са нужни стълби или машини за събиране на реколтата. Ябълковите дървета рядко доближават 3 метра височина.

За такова малко ябълково дърво те са много плодородни. Дървото е на практика осеяно с ябълки. Има доста разновидности, постоянно можете да изберете ябълки по ваш усет. И най-после, такива овощни дървета стартират да дават плодове по-рано от елементарните. Ако огромните ябълкови дървета дават годишна продукция на 6-7 година, то колонните дървета ще дадат първите плодове на 3-4 година.

Тук свършват плюсовете и прекосяваме към минусите, които също са задоволително. Нека стартираме с обстоятелството, че при започване на растежа те изискват доста внимание и грижи. Не би трябвало да се позволява узряването на първата годишна продукция, даже през втората и третата година ще би трябвало да следите броя на цветовете, да отрежете непотребните. И ще има доста ненужни. През втората година е разрешено да оставите единствено 8-10 ябълки върху ябълковото дърво, през третата малко повече. Броят на ябълките може да се усилва последователно, защото прекомерно огромното натоварване на един дънер може да го счупи.

Кореновата система на колонните ябълкови дървета е дребна, неразвита. И това значи, че през целия сезон ябълковото дърво би трябвало освен да се подхранва, само че и да се полива. В противоположен случай ябълките ще бъдат дребни или даже изцяло ще се унищожат.

И в този момент още една забавна детайлност. Горната пъпка на растежа е виновна за растежа и развиването на ябълковото дърво. Тя притегля всевъзможни гризачи и може да измръзне през зимата. Ако не можете да я съхраните, тогава нито едно колонно ябълково дърво няма да ви зарадва с годишна продукция.

Вижте още: Универсален лек от домашната аптека

За да отгледате такова ябълково дърво на процедура би трябвало да живеете там. Не всеки може да си разреши да прекарва толкоз доста време в градината, нито аз. Затова към този момент би трябвало да се откажа от развъждането на колонни ябълкови дървета.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР