Колониалната система се срина, но опасното й наследство продължава да

...
Колониалната система се срина, но опасното й наследство продължава да
Коментари Харесай

Медведев: Колониалната система се е сринала, но нейното опасно наследство остава

Колониалната система се срина, само че рисковото й завещание продължава да живее.

Това сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев по време на първото съвещание на организационния комитет на обединяването на политическите и публични сили „ Форум на последователите на битката против актуалните практики на неоколониализма “, оповестяват съветски медии.

" Мерките, подхванати през последните десетилетия, казано напряко, не можаха изцяло да изкоренят рисковото колониално завещание. Ясно е, че самата колониална система се срина, само че нейното завещание продължава ", сподели още Медведев.

В същото време Медведев акцентира, че построяването на многополюсен свят провокира отменяне в редица страни, тези, които са привикнали да мислят в логиката на личната си изключителност, световно владичество, и тези страни са добре известни.

„ На първо място, това са най-големите стопански развити сили, които имат колониално минало: това е Англия, и Франция, и Германия, и, несъмнено, Съединените американски щати “, добави Медведев.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност акцентира, че методите на влияние са се трансформирали: вместо намерено принудително послушание, някогашните притежатели на колониите, под марката на актуалните доктрини, постановат своите полезности на страните от Азия, Африка, Латинска Америка, без значение от традициите и историята на други страни, пречи на развиването на личната си просвета, обучение, обществена процедура, третира жителите на други страни „ все едно като хора даже не от втори, а от време на време от трети клас “.

" Достатъчно е да погледнете решенията, които се вземат в тези страни и правосъдните актове. Те от време на време се държат жестоко, самонадеяно и в последна сметка тези дейности имат общо гибелен резултат върху националното развиване на страни, водят до деградация на системата на интернационалните права, основават опасности от разрушителни и продължителни районни спорове “, разяснява Медведев.

 

Източник " Труд "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР