Колони от автомобили и камиони се образуваха тази сутрин при

...
Колони от автомобили и камиони се образуваха тази сутрин при
Коментари Харесай

Колони от коли и камиони се образуваха преди тунелите на АМ “Хемус“ заради ремонта

Колони от коли и камиони се образуваха тази заран при тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " на автомагистрала " Хемус ", в посока Варна, предаде БНТ. 
Прочетете още
Причината е почналият ремонт, който ще продължи до юли 2024 година Докато се правят строителните действия, придвижването в двата тунела в посока Варна ще бъде в двете посоки. 

Заради ремонта се вкарва и ограничаване на скоростта до 50 км/ч. Осигурен е и обходен маршрут за прекосяване.

След привършване на строителните действия ще се ремонтират тунелите и в противоположната посока Варна - София.

Основен ремонт на двата тунела не е юридически от построяването им отпреди към 40 години.

Рехабилитацията на тунел " Топли дол " планува създаване на нова хидроизолационна и отводнителна система, нова обшивка и тротоарни блокове. Ще бъде осъществена реорганизация на пътното платно и на порталните сектори на тунела, както и уголемение на тротоарите в тръбата за Варна. За повишение на сигурността на оборудването ще бъдат построени две пешеходни евакуационни напречни връзки сред тръбите на оборудването. Ще бъдат актуализирани асфалтобетоновата настилка, хоризонталната маркировка и отвесната сигнализация. Ремонтът е предоставен след извършена социална поръчка. Договорът е на стойност 42 617 853,59 лева с Данък добавена стойност.

Ремонтът на тунел " Правешки ханове " планува нова обшивка, модерна дренажна и хидроизолационна система и тротоарни блокове. Предвидено е възстановяване на отводняването. Ще бъдат главно ремонтирани към този момент построените седем напречни връзки, свързващи двете тръби на тунела, което ще разреши те да бъдат употребявани за спешни изходи. Тунелът ще разполага с комбинирани спешни ниши с хидранти, SOS телефони, пожарогасители и други Ремонтът е на стойност 47 756 186,84 лева с Данък добавена стойност.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР