Колоната с хуманитарна помощ под егидата на Червения кръст, чиято

...
Колоната с хуманитарна помощ под егидата на Червения кръст, чиято
Коментари Харесай

Автобусите с хуманитарна помощ за Мариупол достигнаха Бердянск

Колоната с филантропична помощ под егидата на Червения кръст, чиято дестинация е Мариупол, доближи до Бердянск, заяви организация Униан. Руските военни обаче не позволиха рейсовете в града.

Към обсадения Мариупол на 31 март се насочиха 45 рейса , с цел да доставят филантропична помощ и да изтеглят цивилни от града, заяви VoA.

Мариупол, където по-рано живееха към 400 хиляди души , беше подложен от съветските военни на съвсем непрекъснати ракетни и артилерийски обстрели. Градът е съвсем опустошен, а популацията бедства .

Към момента към 100 хиляди души се нуждаят от евакуация . Около 75 хиляди души са изведени от града и избавени. Други към 45 хиляди са депортирани от окупаторите в Русия.
 Конвой от рейсове е тръгнал към Мариупол
Конвой от рейсове е тръгнал към Мариупол

Това е следващ опит за евакуация от обсадения град

За началото на интервенцията по евакуация, в която взе участие и Международният Червен Кръст, заяви вицепремиерът на Украйна и министър по въпросите на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии Ирина Верещук.

Междувременно, съгласно информация на организация Reuters, два камиона на Червения кръст доставиха неща от първа нужда в Запорожието.

Ръководството на интернационалната филантропична организация прикани воюващите страни да се спогодят за ясни условия за евакуация , в това число за маршрута, времето и началния час продължителността на задачата.
 Украйна упрекна Русия в обстрелване на постройка на Червения кръст в Мариупол
Украйна упрекна Русия в обстрелване на постройка на Червения кръст в Мариупол

Няма данни за жертви и ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР