Колона с наемници на частната военна компания Вагнер и пристигнала

...
Колона с наемници на частната военна компания Вагнер и пристигнала
Коментари Харесай

Трета колона на Вагнер пристига в Беларус

Колона с наемници на частната военна компания " Вагнер " и пристигнала в Беларус, заяви каналът " Проект Гаюн ".

Автомобилите и бусовете са пристигнали, . По данни на плана това е трета колона която идва в Беларус от 11 юли насам, от когато стартира действително разполагане на силите на частната военна компания на територията на прилежащата и съюзната на РФ страна

Колоната се движи в направление на Осиповичи , където още преди две седмици бяха видяни постройки, доста наподобяващи на Днешната колона е по-малка от предходните две - към 20 автомобила и още веднъж се състои от разнородна техника. На този стадий не може да се каже какъв е съставът на конвоя - нито механически, нито като човешки капитал.

Въпреки първичните изказвания, че ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се намира в Беларус , неговото местоположение и до този миг не е изцяло ясно или най-малко не е доказано.
 Путин: ЧВК
Путин: ЧВК " Вагнер " не съществува

Частните армии въпреки всичко били проблем за Русия

След опита му за бунт съветските и беларуските управляващи се договориха частите на " Вагнер ", както и самият му водач Пригожин, да се разположат на територията на Беларус, а президентът Александър Лукашенко съобщи, че армията му ще се възползва от опита, който тези бойци са натрупали в Украйна. В самата Русия съществуването на ЧВК е изцяло нелегално.

Движението на колоната се следи извънредно деликатно от украинското разузнаване и силите за сигурност, защото нахлуване от посока Беларус може да се окаже удар в гърба на украинската войска.

Западни анализатори също наблюдават придвижването, като още при оповестяването на съглашението Полша усили защитата на границата си с Беларус.

Също по този начин обаче се допуска, че на този стадий ориста на ЧВК " Вагнер " и в самата Русия остава неразбираема , защото Евгений Пригожин разгласи, че е срещу и няма да подпише вливането на структурата в редиците на съветската войска.
 Британското разузнаване вижда комплициране в Москва за ориста на
Британското разузнаване вижда комплициране в Москва за ориста на " Вагнер "

Между многото дадени благоприятни условия, към момента не е ясно ще има ли такава група
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР