Колоезденето е спорт, който има голяма история и светло бъдеще.

...
Колоезденето е спорт, който има голяма история и светло бъдеще.
Коментари Харесай

Когато кози са важна част от едно от най-трудните състезания в света на спорта

Колоезденето е спорт, който има огромна история и ярко бъдеще. При него, както при доста други спортове, се внедряват какви ли не нови технологии, които да го създадат още по-атрактивен за гледане.

И тук не приказваме за развиването на самите колела, а с цел да метода, по който се поддържат трасетата, на които се организират надпреварите. Понякога обаче модерната техника отстъпва място на нещо доста простичко, само че изпитано.

Тази неделя, 7 април, трябва да се организира състезанието Париж - Рубе, което е измежду най-старите надпревари в колоезденето. Трасето му се отличава с калдъръмени пътища, които в същото време на годината се обгръщат от поникваща трева.

Организаторите са поддържали трасето благодарение на индустриални машини, като даже са правили опити да изгорят тревата, само че през предходната година им е хрумнала добра концепция. Защо да работят против природата, като могат да се отърват от нежеланата трева по калдъръмените пътища по доста натурален метод.

Ето за какво се обръщат за помощ към един от най-големите врагове на тревата - козите. Всъщност пандемията има пръст във всичко това, тъй като през 2020 г. състезанието Париж - Рубе бе анулирано и преместено за октомври 2021 година, когато тревата е била превзела много калдъръма.

Ето за какво тази седмица част от подготовката на трасето се показва в превозването и стартирането на към 40 кози по калдъръмените пътища в местността Аренберг. Козите са били пуснати да пасат още преди три седмици, като няколко дни преди надпреварата още веднъж са били закарани на паша там, пише Global Cycling Network.

" Все още има малко зеленина, само че козите отстраняват цялата висока трева ", споделя шефът на маршрута Тиери Гувену пред France Presse. След като козите свършат тежката работа, уредниците ще минат с валят през калдъръмените пътища директно преди надпреварата. Състезанието Париж - Рубе ще бъде излъчено онлайн по Eurosport.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР