Колоездачът с увредено зрение Александър Спасов и 15-годишният му придружител

...
Колоездачът с увредено зрение Александър Спасов и 15-годишният му придружител
Коментари Харесай

Полусляп младеж измина на колело над 700 км от Видин до Шабла /снимки/

Колоездачът с повредено зрение Александър Спасов и 15-годишният му компаньон - фенът на планинското колоездене Михаил Петков, съумяха да изминат сполучливо най-дългия туристически веломаршрут в страната Дунав Ултра. Вело-ентусиастите са и първите колоездачи в историята у нас, които изминават маршрута с велосипед тип-тандем (за двама).
Спасов и Петков дадоха началото на своето странствуване от крепостта Баба Вида във Видин. За по-малко от 3 дни минаха през над 100 обитаеми места, с цел да доближат крайната точка на маршрута – на другия завършек на страната - с. Дуранкулак, Община Шабла. Постижението на авантюристите е впечатляващо, тъй като ездата им бе единствено в светлата част на деня.
Веднага след края на предизвикването Спасов посвети пътешествието си на идеята за социализиране и деен метод на живот на хора в неравностойно състояние. Колоездачът, който вижда с към 2% зрение, не за първи път се впуска в ексцентрични за неговото положение завършения. През 2022 година Спасов се сертифицира като водолаз.
Относно зрението си, авантюристът показа, че човек може да види толкоз по-далеч, колкото по-устремен е да следва фантазиите си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР