Колкото повече треперите над нещо, толкова по-голяма е вероятността да

...
Колкото повече треперите над нещо, толкова по-голяма е вероятността да
Коментари Харесай

Колкото повече треперите над нещо – толкова по-бързо ще го загубите!

Колкото повече треперите над нещо, толкоз по-голяма е вероятността да го загубите. Няма значение какво е: движимост, работа, пари, връзки с някой човек. Но това е закон. Треперите за движимост – сигурно ще я изцапате или счупите. Любимите чашки най-често се счупват! А леке се появява на най-скъпия костюм.

Когато бях дребна отидох на разходка в нова снежнобяла блуза под наставленията на майка ми. И от остатък на нерешителност, веднага  паднах в калта, а блузката стана черна.

Страхът да се загуби нещо или да се скапе,  незабавно скапва всичко. Губите тъкмо тази работа, поради която не спахте доста нощи, тревожихте се. И разваляте тъкмо тези връзки, за които толкоз се страхувахте да не съсипете. Трябва по-леко. Не се вкопчвайте прекомерно доста, не се опасявайте прекалено много да изгубите или да изцапате.

Не губи нормално този, който се отнася към нещата по-опростено; работи решително и самоуверено и не трепери от боязън. Този боязън от загуба скапва всичко. И ни пречи просто да се любуваме на това, което имаме. Снежнобяла блуза, скъпа кола, отлична работа или връзка с обичан човек.

Страхът ни прави тромави и неловки, кара ни да вършим неточности или прекомерно деликатно да ревизираме всичко и непрестанно да задаваме едни и същи въпроси: Обичаш ли ме? Нали няма да ме уволните? А нашият сандвич пада с маслото на панталона на новия шеф. Над който и той е треперил!

Страхът от загуба поражда загуба.

Страхът от проваляне – проваляне.

Просто би трябвало да се радвате на това, което имате. И не го стискайте прекомерно доста с пръсти, до момента в който го държите.

Автор – Анна Кирянова

Бъбреците се разболяват от … СТРАХ!

 

„ Как да удължа живота на бъбреците си защото имам продължителен пиелонефрит и голям брой кисти във вътрешността им? “,„ Имам диагноза камъни в бъбреците. Какви са опциите за лекуване? “, „ Кои са…

Цялата публикация

Колкото по-малко благополучен е един човек, толкоз повече спи

 

Познавате ли най-малко един сполучлив и благополучен човек, който спи до обяд? Повечето хора, които са цялостни с креативна сила и възторг, се стремят да спят по-малко, защото бодърствуването…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР