“Колкото повече се руши доверието в съдебната система, толкова по-криминогенната

...
“Колкото повече се руши доверието в съдебната система, толкова по-криминогенната
Коментари Харесай

Жилова коментира как се създава по-криминогенна среда в съдебната система

“Колкото повече се разрушава доверието в правосъдната система, толкоз по-криминогенната среда се основава ” Това сподели в ефира на bTV Radio председателят на Съюза на съдиите Татяна Жилова.

Тя разяснява и настояването на Съюза на съдиите в състава на комисията на Висш съдебен съвет за Нотариуса с изключение на членове на Съдийската гилдия да бъдат включени и съдии.

“Когато обществото няма доверие в съдиите си и в прокурорите си, поражда извънредно добра хранителна среда за всички престъпни субекти да работят безнаказано. Общественият надзор и отвореният формат е една гаранция да не се замитат проблемите. Нещо, което поражда подозрения за престъпно или политическо въздействие по каузи и надлежно в случай че има съдии, които са се подавали на престъпни или политически въздействие - би трябвало да бъде разкрита истината и да бъдат препоръчани съответни решения. Това може да стане единствено с открити дейности, в които вземат участие представители освен на Висш съдебен съвет.

Този състав на Висш съдебен съвет е с привършен заем на доверие. Колко пъти цялото общество е имало опция да се убеди, че Висш съдебен съвет не е подхванал съответните ограничения? Ако искаше нещо да свърши този Висш съдебен съвет, той можеше да свърши доста работа. Допускането на представители на правосъдната власт и директното включване на съдии е потребно и ще даде точно тази представителност ”, добави тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР