Колкото повече алкохол и тестостерон, толкова повече са и потенциалните

...
Колкото повече алкохол и тестостерон, толкова повече са и потенциалните
Коментари Харесай

Как се справя полицията в Кьолн с незаконните автогонки?

Колкото повече алкохол и тестостерон, толкоз повече са и евентуалните " клиенти " на специфична полицейска част в Кьолн, която се бори против незаконните автогонки в милионния немски град.

В събота вечер в 20 ч. стартира промяната на комисарите Райнер Фукс и Александър Шварцер. Тръгнали са да гонят бандити в разгара на нощния живот в Кьолн.

" Бандитите " в действителност са млади мъже с доста бързи коли, които си устройват гонки в центъра на града. Гонката нормално стартира по този начин: „ Два автомобила чакат един до различен на аления светофар. Шофьорите им по едно време се споглеждат и единият споделя: „ Виж я моята хубавица, по какъв начин е легнала, по какъв начин е тунингована”. А другият незабавно: „ И моята по този начин, но има повече коне под капака”. И гонката започва”, изяснява Райнер Фукс.

След 10 минути се появява и първият претендент за инспекция. Шофьорът дава отговор на профила – млад мъж сред 18 и 27 години. В тази възрастова група тунинговането на коли е изключително известно, с цел да станат по-бързи. В множеството случаи това не е позволено и е даже нелегално.

Съществуват доста благоприятни условия за противозаконни усъвършенствания по автомобила – моторът, окачването, ауспухът. Още на място служителите на реда ревизират целия автомобил. Всички трикове са им известни.

Според талона измерената стойност на ауспуха не трябва да надвишава 73, а този издухва цели 80.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Факт е, че ауспухът му е манипулиран. Разрешението за употреба е изтекло. Факт е, че колата е с изкуствено нараснала мощ. Да, написа го в талона, само че специалистът от техническите прегледи би трябвало още един път деликатно да огледа колата”, показва Фукс.

До края на уикенда автомобилът е иззет. В понеделник би трябвало да мине на механически обзор. Водачът евентуално ще се отърве с парична санкция и предизвестие. Това обаче не плаши множеството джигити по улиците.

„ Мислят си, че са велики водачи. Уви, след това обаче нормално се оказва, че не е тъкмо по този начин. Затова непрекъснато стават доста тежки катастрофи”, сподели Александер Шварцер.

Една от най-тежките произшествия стана на Ауенвег в Кьолн. Двама души си вършат незаконна гонка. Единият губи надзор върху автомобила и опустошава велосипедистка. Тя умира от раните си, а е едвам 19-годишна. Шофьорите бяха наказани за ликвидиране по несъобразителност.

„ Постепенно стана ясно, че този феномен е необятно публикуван из целия град. И поражда ужасни опасности”, разяснява Райнер Фукс.

В Кьолн към този момент работи специфична полицейска част против незаконните гонки.

Станало е 23 ч. – звездният момент на полицейския патрул в разгара на нощния живот. Колкото повече алкохол и тестостерон, толкоз повече са и евентуалните „ клиенти”.

Снимка: btvnovinite.bg

Идва и идващият недоверчив лидер. Първото съмнение пада върху окачването. Но водачът на манипулирания автомобил стартира да се кара с служителите на реда.

„ Ако не се подчините, ще използван мощ. Ако би трябвало, ще пристигна още една патрулка, и още една, и още една, само че Вашата кола ще бъде иззета. Вярвайте ми”, обръща се към лидера Фукс.

Всеки, който нелегално усилва мощността на автомобила си, съставлява евентуална заплаха за близките. Ето за какво ние продължаваме инспекциите, нощ след нощ, споделят комисарите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР